Ελλάδα

ΚΕΔΕ: Παρέμβαση για το “Βοήθεια στο σπίτι” και νομιμοποίηση των υπαλλήλων

Να συνεχίσει την λειτουργία του απρόσκοπτα και να μονιμοποιούν οι υπάλληλοι του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Πατούλης, με σχετική ανακοίνωση, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία και την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό , του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Επίσης ζητά να δοθεί οριστική λύση στην εργασιακή ανασφάλεια του προσωπικού και να υπάρξει συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, παρουσία των εργαζομένων, ώστε να επαναδιατυπωθούν τα κοινά αιτήματα αυτοδιοίκησης και εργαζομένων του προγράμματος και να αναζητηθεί από κοινού μία ριζική λύση στο ζήτημα.

Το θέμα θα τεθεί ξανά στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρουσία του νέου υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Νέοι διάλογοι «φωτιά» ανάμεσα σε λογιστή και «αχυράνθρωπο» – «Δεν ξέρεις άλλο λαμόγιο;»
Τα μέλη του κυκλώματος τουλάχιστον από τα τέλη του 2018 προχωρούσαν στη σύσταση εικονικών εταιρειών και μέσω αυτών εξαπατούσαν το Δημόσιο με εικονικά τιμολόγια
ΕΦΚΑ - Κύκλωμα με απάτες
Διπλή τραγωδία στον Βόλο: «Είδαμε μία γυναίκα να είναι μέσα στις φλόγες και το παιδί να φωνάζει» λένε γείτονες της οικογένειας
«Ο γιος προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορεί και φώναζε και για τη μάνα του και για τη γιαγιά του», περιγράφουν τις δραματικές στιγμές οι γείτονες της οικογένειας στον Βόλο
Δύο νεκρές στον Βόλο