Ελλάδα

Κεραμέως στο Live News: «Φέτος έχουμε νέα δεδομένα» – Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και τα σχέδια που θα τεθούν σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία δια ζώσης. Φέτος έχουμε το εμβόλιο το οποίο «μας βοηθάει να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία», είπε η κ. Κεραμέως στην εκπομπή Live News ευχαριστώντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό της. .

Για τους εκπαιδευτικούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο προβλέπονται δύο εργαστηριακά τεστ, με δική τους ευθύνη και κόστος. Για τους μαθητές, αντίστοιχα, προβλέπονται δύο self test.

Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε πως σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία θα υπάρξει αύξηση των εργαστηριακών τεστ.

«Η γενική κατεύθυνση σε περίπτωση κρούσματος είναι να μην κλείνει αυτομάτως το τμήμα, γιατί τώρα έχουμε νέα δεδομένα. Η κατεύθυνση είναι να αυξηθεί ο εργαστηριακός έλεγχος», ανέφερε.

Τι αλλάζει στα σχολεία από Σεπτέμβριο

Η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ορισμένα από τα σχέδια για τα σχολεία που θα τεθούν σε λειτουργία από Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

Νηπιαγωγείο από τεσσάρων ετών για όλη τη χώρα

Αγγλικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο

Δεξιότητες που θα ξεκινούν από το νηπιαγωγείο, όπως οδική ασφάλεια, οικολογική συνείδηση, εθελοντισμός, και σε μεγαλύτερες ηλικίες σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Διορισμοί σχεδόν 12.000 εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας σχολίασε ως «θλιβερό» το περιστατικό της υπαναχώρησης του Ευάγγελου Αποστολάκη. «Αυτό που έγινε είναι θλιβερό. Ο πρωθυπουργός πήρε μία γενναία απόφαση για ένα ευαίσθητο τομέα, έκανε πράξη την πολιτική συναίνεση και επέλεξε πρόσωπο που ήταν επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι πραγματικά θλιβερή η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε και πρόσθεσε πως εξίσου θλιβερό είναι το γεγονός ότι ο κ. Αποστολάκης υπέκυψε στις απειλές της αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Οι δικαστικές αρχές ήξεραν από τον Νοέμβριο του 2024 για τα τρία βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη» - Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία
Τα τρία βίντεο παρουσιάστηκαν τέσσερις μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2025, αλλά για άγνωστο λόγο δεν δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη 2
«Ο 22χρονος δράστης έχει γενικά περίεργη συμπεριφορά» λέει ο θείος του αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Χαλκιδική
«Χτύπησε το κουδούνι, βγήκε ο ανιψιός μου και του επιτέθηκε αμέσως. Ευτυχώς δεν κατάφερε να τον τραυματίσει σοβαρά» λέει ο θείος του αστυνομικού
Μηχανή της αστυνομίας
Αγωγή 500.000 ευρώ από την Εθνική Πινακοθήκη στον Νίκο Παπαδόπουλο για τους βανδαλισμούς – «Από μισό ευρώ να βάλουν 1.000.000 Χριστιανοί, τα μαζέψαμε»
«Μου κόψανε το μισό μισθό για τα βέβηλα έργα που κατέβασα. Και καλά έκανα που τα κατέβασα, μακάρι να με αξιώσει ο θεός να τα ξανακατεβάσω»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος 22