Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Κίνημα της πετσέτας: Ιδιώτης έβαλε μπουλντόζα για να βγάλει τα βράχια από παραλία της Νάξου

Κίνημα της πετσέτας: Ιδιώτης έβαλε μπουλντόζα για να βγάλει τα βράχια από παραλία της Νάξου

Εξαπλώνεται στα ελληνικά νησιά το «κίνημα της πετσέτας», που ξεκίνησε από την Πάρο. Ήδη οι πρώτες ενέργειες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις παραλίες της Νάξου και της Σερίφου.

Σημειώνεται, δε, πως με κυβερνητική παρέμβαση ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την παράνομη κατάληψη παραλιών από επιχειρήσεις και ήδη έχουν κλείσει τρεις επιχειρήσεις, στη μικρή και μεγάλη Σάντα στο νησί της Πάρου. «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη Νάξο η Ελένη Ανδριανοπούλου μέλος κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» σημείωσε πως υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, αφορά στο κοινό φαινόμενο με τις «ομπρελοξαπλώστρες να έχουν εξαπλωθεί και να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%».

Ωστόσο, υποστήριξε, πως το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, με πέργκολες, εξέδρες κλπ.

 

Η κ. Ανδριανοπούλου υπογράμμισε ότι δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις με αποκορύφωμα τον εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. Αποκάλυψε πως: «μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας».

Τόνισε ακόμα ότι οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Σέριφος: Συνελήφθη ο Δήμαρχος που «σφράγισε» κατάστημα

Στην Σέριφο ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης περιέγραψε στην ΕΡΤ πως ο ίδιος κατέληξε να συλληφθεί. Όπως ανέφερε υπήρχε απόφαση που έλεγε ότι ένα κατάστημα ήταν παράνομο και έπρεπε να σφραγιστεί: «Σφραγίσαμε το κατάστημα όμως μου έκαναν μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση».

«Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο, την απόφαση των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών και βρεθήκαμε συλληφθέντες ως κατηγορούμενοι» λέει.

 

Ωστόσο, όπως είπε η κατάληψη των παραλιών δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό στη Σέριφο. «Είμαστε υπέρμαχοι να τηρείται η νομιμότητα, ναι στην επιχειρηματικότητα αλλά να είναι υπό τις προϋποθέσεις του νόμου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις