Ελλάδα

“Κίνηση” και στα λιμάνια από την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Έκτακτα μέτρα είναι σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενόψει της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα από τα νησιά του Αιγαίου.

Η κίνηση παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το λιμάνι του Πειραιά, από την Μεγάλη Τετάρτη έως την Κυριακή του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 114 δρομολόγια (αφίξεις-αναχωρήσεις) και διακινήθηκαν 82.551 επιβάτες. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι (μέσα Απριλίου) είχαν γίνει 93 δρομολόγια και είχαν διακινηθεί 69.676 επιβάτες.

Από και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, φέτος, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν 305 δρομολόγια και διακινήθηκαν 47.051 επιβάτες. Το 2012, για το ίδιο διάστημα, έγιναν 352 δρομολόγια και διακινήθηκαν 49.712 επιβάτες.

Στο λιμάνι της Ραφήνας, από τη Μεγάλη Τετάρτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν 98 αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων και διακινήθηκαν 37.695 επιβάτες. Πέρυσι, το ίδιο διάστημα, έγιναν 108 δρομολόγια και μεταφέρθηκαν 34.396 επιβάτες.

Στο Λαύριο, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν 47 δρομολόγια πλοίων και μετέφεραν 10.472 επιβάτες. Το 2012, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα, έγιναν 59 αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων και διακινήθηκαν 10.565 επιβάτες.

Πάντως, δεν έλειψαν και οι ταλαιπωρίες των επιβατών. Ενδεικτικά, στο ταχύπλοο Flyingcat 6 τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τον Πειραιά για την Ύδρα, διαπιστώθηκε έντονος κραδασμός στη δεξιά πλευρά του από εμπλοκή ξένου αντικειμένου.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε τους 58 επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς – Σε ποια σημεία υπάρχουν προβλήματα

Αρχίζει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Περίπου 116.000 Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα το περασμένο εξαήμερο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη της βόμβας στη Θεσσαλονίκη - Το ποινικό παρελθόν της 39χρονης και τα σενάρια των Αρχών
Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τις κάμερες και το κινητό της νεκρής γυναίκας, αναζητώντας απαντήσεις, για το αν το ΑΤΜ της τράπεζας ήταν ο στόχος ή αν η υπόθεση σχετίζεται με νέο αντάρτικο πόλης
Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης της βόμβας στη Θεσσαλονίκη 10
Βίντεο καταγράφει τις τελευταίες του στιγμές του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα - Το ντοκουμέντο που βρέθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια
Το βίντεο που είχαν οι αρχές στα εγκληματολογικά εργαστήρια καταγράφει το τραγικό τέλος της ζωής του νέου, και έχει διάρκεια λίγο μικρότερη της μίας ώρας
Ο φοιτητής που βρέθηκε νεκρός στα Σπάτα