Ελλάδα

Κλείνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο λόγω εφεδρείας!

Την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος αποφάσισε η Σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου , διαμαρτυρόμενη για το μέτρο της εφεδρείας του οποίου ζητεί την απόσυρση.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος ” η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ’ ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος.

Τέτοιες ενέργειες της Πολιτείας υποβαθμίζουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη φάση εφαρμογής του νέου Νόμου, ο οποίος είχε ως διακηρυγμένο στόχο του την αναβάθμιση της ποιότητας και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ της χώρας μας.”

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Καταιγίδες και τοπικές βροχές κυρίως σε νησιά και στη Πελοπόννησο – Άνοδος της θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου
καιρός