Ελλάδα

Κλειστά σχολεία στον δήμο Αθηναίων λόγω καύσωνα: Ανοιχτά παραμένουν Γυμνάσια και Λύκεια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη (12.6.2024) σε όλη την Αθήνα, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης (11.6.2024) έγινε γνωστό πως με απόφαση του Δήμου Αθηναίων δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων τόσο τα νηπιαγωγεία όσο και τα δημοτικά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη εξαιτίας του καύσωνα. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών από τις αυξημένες θερμοκρασίες που θα επικρατούν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τονίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Σημειώνεται πως λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η κεντρική υπηρεσία (Ρόδου 181, Σεπόλια) θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Το ελαστικό ωράριο λειτουργίας θα εφαρμοστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας – Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη στον Πειραιά 18χρονος που άρπαξε το κινητό επιβάτη στο Μετρό και τον χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι για να ξεφύγει
Ο 18χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης και σε άλλη ληστεία, αυτή τη φορά στον σταθμό Αγία Βαρβάρα του Μετρό, όπου έκλεψε από άλλον επιβάτη γυαλιά ηλίου
Μετρό
85χρονος επιβάτης κρουαζιερόπλοιου πέθανε λίγο πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο που περίμενε στο λιμάνι του Κατακόλου
Το κρουαζιερόπλοιο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Κέρκυρα, ωστόσο η αδιαθεσία που ένιωσε ο 85χρονος επιβάτης ανάγκασε το πλήρωμα να κινηθεί προς το πλησιέστερο λιμάνι, αυτό του Κατακόλου
85χρονος τουρίστας πέθανε εν πλω σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του Κατακόλου