Ελλάδα

Κλειστές τράπεζες: Δεν θα κόψουν τηλέφωνο και νερό σε όσους δεν πλήρωσαν – Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο

Σειρά δράσεων αλληλεγγύης για τη διευκόλυνση των πολιτών για την εβδομάδα που οι τράπεζες θα είναι κλειστές «με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των δανειστών», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα αποφάσισε:
– Τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο μέτρο δεν περιλαμβάνεται ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ το μέτρο θα επεκταθεί και μετά το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες για όλους του ανέργους του ΟΑΕΔ.
– Δεν διακόπτεται καμία σύμβαση της ΕΥΔΑΠ για ληξιπρόθεσμες οφειλές
– Οι συντάξεις ΙΚΑ και ΟΓΑ θα εξυπηρετούνται κανονικά από τα ΕΛΤΑ που διαθέτουν υπηρεσίες συναλλαγών και πληρωμών.
– Δεν θα διακοπούν οι τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις (σταθερές, κινητές και ίντερνετ), μετά από συμφωνία με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες (σ.σ. αναμένεται η απάντηση από την CYTA)
– Ζητήθηκε από παραχωρησιούχους, το Σαββατοκύριακο να μην καταβάλλονται διόδια. Η σχετική συμφωνία δεν έχει ακόμα γίνει ενώ αναμένεται συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τους παραχωρησιούχους.
– Αναμένεται έκπτωση στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει αποφασιστεί το ποσοστό. Αναμένονται συζητήσεις τόσο με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ όσο και με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, σταματά ο έλεγχος των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς από εργαζόμενους οι οποίοι ελάμβαναν ποσοστό από τα πρόστιμα, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των εισιτηρίων. Επίσης, τόνισε ότι θα περικοπούν οι επιδοτήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη