Ελλάδα

«Κλικ! στο ωραίο» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει με τη δράση «Κλικ! στο ωραίο».

Σχετική ανακοίνωση του Μουσείου αναφέρει γι’ αυτήν: «Καθώς περιηγείστε στις αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σίγουρα κάποια εκθέματα σας κάνουν να σταθείτε μπροστά τους θαυμάζοντας την ομορφιά τους. Τι είναι αυτό που προκαλεί τον θαυμασμό μας και πώς ορίζουμε το ωραίο, σύμφωνα με τα προσωπικά μας κριτήρια; Με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου “Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου” που εγκαινιάζεται στις 21 Μαΐου 2018, στείλτε μας μία φωτογραφία με ένα έκθεμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που σας αρέσει, γράφοντας μερικές σύντομες φράσεις για τους λόγους που σας συγκίνησε η ομορφιά του. Επιλογή από τις συμμετοχές που θα αποσταλούν, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και το Facebook του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου».

Η αποστολή των συμμετοχών θα γίνεται μεταξύ 30 Απριλίου και 18 Μαϊου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση predu.eam@culture.gr, με αναγραφή στο θέμα «Κλικ! στο ωραίο». Τύπος φωτογραφικού αρχείου: jpeg, μέγεθος έως 1 ΜΒ, ανάλυση 150 dpi.

Επιπλέον, την Παρασκευή 25 Μαϊου, στις 17:30, θα προσφερθεί από αρχαιολόγο του Μουσείου παρουσίαση της νέας περιοδικής έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» στους πρώτους 30 που θα αποστείλουν τη συμμετοχή τους στη διαδικτυακή δράση. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να περιηγηθούν στα εκθέματα που οι ίδιοι διάλεξαν, όπου εκτός από τις αρχαιολογικές πληροφορίες που θα τους παρουσιαστούν, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν κι εκείνοι για όσα τους εντυπωσίασαν στα επιλεχθέντα αντικείμενα.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη στις 18 Μαϊου. Ελεύθερη είναι και η συμμετοχή στην περιήγηση με σειρά προτεραιότητας (οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με βάση τη σειρά συμμετοχών τους στη διαδικτυακή δράση).

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Η ανιψιά θεωρεί ότι πίσω από τους 22χρονους δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα υπάρχουν συγγενείς» λέει η δικηγόρος της
Ο 68χρονος με συμβολαιογραφική πράξη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί και την τέφρα του να παραλάβει ο ανιψιός του, πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και 12 μέρες - Τι ισχύει για το ενδεχόμενο του ηθικού αυτουργού
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις 37 συλλήψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οργανωμένη εγκλήματική ομάδα» – Πώς ξέπλεναν τα χρήματα
«Για να αποκρύψουν την παράνομη προέλευση των εσόδων, οι ύποπτοι πιστεύεται ότι εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια, διοχέτευσαν τα κεφάλαια μέσω πολλών τραπεζικών λογαριασμών και τα ανακάτεψαν με νόμιμο εισόδημα».
Eurokinissi
Γωγώ Τσαμπά: Από την πίστα, στο εδώλιο – Ο σχολικός χορός, το τηλεφώνημα στην αστυνομία και η δίκη που δεν έγινε
Η γνωστή τραγουδίστρια και ο συγκατηγορούμενός της κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ησυχίας και απείθεια, με το περιστατικό να έχει σημειωθεί το 2021, περίοδο κατά την οποία ίσχυαν ακόμη και κάποιοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας
Η Γωγώ Τσαμπά
Η Βούλα Πατουλίδου «αποχαιρέτησε» τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο: «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Βορράς ζήτω κι εσύ, όπου κι αν βρίσκεσαι»
Στο «αντίο» της, η πρώην αθλήτρια θυμήθηκε τη στιγμή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 1992, όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος τη συνεχάρη live σε συναυλία στη Λευκωσία
Διονύσης Σαββόπουλος