Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Δεν λέει την αλήθεια η κυβέρνηση – Όχι σημαίνει εκτός ευρώ και κλειστές τράπεζες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αισιόδοξος για την επικράτηση του “ναι” στο δημοψήφισμα δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση πως δεν λέει όλη την αλήθεια για το τι θα συμβεί εάν ο λαός ψηφίσει όχι, προειδοποιώντας παράλληλα πως διακυβεύεται η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και την ευρωζώνη

Δεν θα πω ότι η κυβέρνηση λέει ψέμματα, θα πω πως δεν λέει όλη την αλήθεια, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δήλωσε υπέρμαχος του “ναι” στο δημοψήφισμα, τονίζοντας πως ένα όχι θα βάλει σε περιπέτειες τον λαό. Χαρακτήρισε τραγικό λάθος το δημοψήφισμα, τονίζοντας πως οι εταίροι έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι η χώρα με ένα όχι μπαίνει σε τροχιά εξόδου από το ευρώ.

Δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες μετά από ένα “όχι” στο δημοψήφισμα, είπε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας. Το τραπεζικό σύστημα δεν θα έχει ρευστό για να κινηθεί και θα χρειαστεί μετάβαση σε ένα άλλο νόμισμα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά και την έχουμε εισπράξει όλοι. «Υπέστην τεράστια ζημιά με την ατέρμονη δήθεν διαπραγμάτευση. Πλήττεται ο τουρισμός και η ελληνική οικονομία», είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα για την ψήφο του λαού την Κυριακή, τονίζοντας ότι εάν ψηφίσει «όχι», οι συνέπειες θα είναι τραγικές. «Αν πει «ναι» πάλι θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι θα πληρώσει ούτως ή άλλως ένα τίμημα, αλλά θα υπάρχει ελπίδα», δήλωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε