Ελλάδα

Κορονοϊός: 1399 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 09/06

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, Τετάρτη 09.06.2021, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει για το πόσα νέα κρούσματα «γέννησε» ο κορονοϊός στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται γνωστός και ο αριθμός των νεκρών, αλλά κι εκείνος των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.399, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 411.534 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.665 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To RT για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.81 (95%Crl: 0.17 – 1.55).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.331 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.520 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 127 (ημερήσια μεταβολή -1.55%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είχε εμπλακεί ο δράστης των επιθέσεων στο Αιγάλεω - «Είδα το κοριτσάκι και κάποιον από πάνω σαν να πήγαινε να το βιάσει»
«Τον τράβαγα, τον έσπρωχνα  και του φώναζα να την αφήσει» λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας για την επίθεση του 32χρονου στην 14χρονη μαθήτρια
Ο 32χρονος Σύρος τη στιγμή της σύλληψής του από τους αστυνομικούς 13
Κακώσεις στο στόμα προκάλεσε στο θύμα από το Ηράκλειο η έκρηξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου – «Έχασα δόντια και γέμισα αίματα»
«Η μπαταρία πετάχτηκε στην άλλη άκρη του δωματίου στην πόρτα, πήρε φωτιά η μπαταρία και κάηκε και η ντουλάπα. Έχω πάθει σοβαρή ζημιά», λέει στο newsit.gr το θύμα
Άνδρας 6