Ελλάδα

Κορονοϊός: 1606 νέα κρούσματα σήμερα 12/04

Σε τετραψήφιο νούμερο παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού καθώς σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου καταγράφηκαν 1606 νέες μολύνσεις. Παράλληλα ανακοινώθηκαν 76 νεκροί ενώ 781 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.606, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.1 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 297.086 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.531 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.961 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 781 (63.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.870 ασθενείς. Οι εισαγωγές  νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 539 (ημερήσια μεταβολή +17.17%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 530 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2έως 106 έτη).

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 23χρονος μετά από εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ αρχικά αφαίρεσαν τα ρούχα του 23χρονου, προκειμένου να απομακρυνθεί το καυστικό υγρό από το σώμα του μέσω πλύσεων και στη συνέχεια, εφάρμοσαν διαδικασίες αναζωογόνησης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιδράσεις με τη σύλληψη 2 ψυχιάτρων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής – Κατηγορούνται για την άρνηση νοσηλείας ασθενούς
Οι 2 εφημερεύοντες ψυχίατροι αρχικά διαπίστωσαν την ανάγκη για παραμονή του ασθενούς, αλλά αρνήθηκαν την άμεση εισαγωγή του επικαλούμενοι έλλειψη διαθέσιμων κλινών
Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής 4