Ελλάδα

Κορονοϊός: 20.000 κρούσματα στην Αττική σήμερα περιμένει ο Θωμαΐδης

Η Αττική «βουλιάζει» τις τελευταίες μέρες, με τα κρούσματα να είναι περισσότερα από 10.000 και φαίνεται ότι η κατάσταση δεν αποκλιμακώνεται. Το δείχνουν τα λύματα που φέρνουν δραματικές προβλέψεις και δεδομένα που καταγράφονται πρώτη φορά!

Χαρακτηριστικά της κατάστασης στην Αττική με την εξάπλωση του κορονοϊού θα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, που δεν απέκλεισε σήμερα (04.01.2022) κιόλας τα κρούσματα να φτάσουν έως και τις 20.000! Η διασπορά πριν από τα Χριστούγεννα ακόμα είναι τρομακτική και με επίκεντρο τους 18 -30!

«Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί», είπε ο Νίκος Θωμαΐδης στο MEGA.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ και δεν απέκλεισε να ξεπεράσουν και τις 20.000, ακόμα και σήμερα. Δεν απέκλεισε, δε, τα κρούσματα πανελλαδικά να ξεπεράσουν τις 50.000 τις επόμενες μέρες. 

«Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων» σημείωσε ο Νίκος Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι οφείλεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18 – 30 ετών, κάτι που αποτυπώνεται και στην «ταυτότητα» των κρουσμάτων.

   

«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μπήκε από πάνω μου και με χτυπούσε με μένος», λέει 52χρονος που ξυλοκοπήθηκε πριν ένα μήνα από τον 29χρονο στο Νέο Κόσμο
«Έχει 17 καταδικαστικές αποφάσεις - Τον τράβηξε ο πατέρας του από πάνω μου, ήμουν τυχερός αλλιώς τώρα δεν θα μιλούσαμε» λέει ο οδηγός φορτηγού που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 20χρονο στο Νέο Κόσμο
Ο 29χρονος που εμπλέκεται σε περιστατικά με ξυλοδαρμούς στο Νέο Κόσμο 14