Ελλάδα

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Κανένας θάνατος

Δεν λέει να υποχωρήσει ο κορονοϊός στη χώρα μας με την ανησυχία να μεγαλώνει. Από τα σημερινά κρούσματα 4 είναι εισαγόμενα, ενώ 10 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι.

Τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού είναι εκείνα που προκαλούν μεγάλο προβληματισμό, ενώ καμπανάκι χτυπά και για την Αττική που χθες είχε εννέα.

Από την προσεχή Τρίτη θα τεθούν εφαρμογή νέα μέτρα στον Προμαχώνα με σκοπό την μείωση των εισαγομένων κρουσμάτων. 

Μέσα στο κλίμα αυτό, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει σήμερα, Κυριακή 12.07.2020, πως υπάρχουν 31 νέα κρούσματα κορονοϊού, τέσσερα από αυτά εισαγόμενα και συνολικά 3.803 από την εμφάνιση της νόσου στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3803, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες. 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Αν ήξερα ότι κακοποιείται η κόρη μου, θα τον είχα καθαρίσει εγώ» κατέθεσε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα - Με σκυμμένο το κεφάλι ο κατηγορούμενος
«Δολοφόνε» είπε ο πατέρας της Κυριακής μόλις μπήκε ο κατηγορούμενος στη δικαστική αίθουσα, ενώ σε μια διακοπή της διαδικασίας του φώναξε «θυμάσαι ποιος είμαι εγώ;»
Η Κυριακή Γρίβα
Μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας λόγω τροχαίου
Λόγω του τροχαίου, στο οποίο εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα, υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της οδού Νιόβης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά
Κίνηση
Νέα αναβολή στη δίκη του Ισπανού σαμουράι - «Δεν γνωρίζω αν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη» λέει ο δικηγόρος του
«Γνωρίζω από τον ίδιο πως τα αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του ήταν συλλεκτικού χαρακτήρα αντικείμενα και δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει κάποιον άνθρωπο»
Ο 64χρονος Ισπανός