Ελλάδα

Κορονοϊός: Αλλάζουν μέχρι και βάρδιες στο Ελ. Βενιζέλος για να μην κολλήσουν

Τρομοκρατημένοι οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας, να μην ληφθεί κανένα μέτρο στις πύλες εισόδου της χώρας, σχετικά με την πρόληψη και προστασία από τον κορονοϊό, πέρα μόνο από την ανάρτηση αφισών και διανομή ειδικών φυλλαδίων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσης των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα, ωστόσο κορυφώθηκαν μετά την εξάπλωση του ιού στη γειτονική Ιταλία, με πολλούς από τους υπαλλήλους να εκφράζουν ανοιχτά πλέον την αγωνία τους.

Click4More Κορονοϊός: Ναύλωσαν αεροπλάνο για να φέρουν πίσω στην Ελλάδα 75 μαθητές

Όπως αναφέρουν φτάνουν στο σημείο οι πιο φοβισμένοι να αλλάζουν ακόμα και τις βάρδιες τους, προκειμένου τις ώρες αιχμής του αεροδρομίου, όπου οι αποβιβάσεις διαδέχονται η μια την άλλη, να μην έρχονται σε επαφή με κόσμο, που είτε έρχεται απευθείας από την Ιταλία είτε μέσω ανταποκρίσεων από την Κίνα.

Οι ίδιοι μέχρι αυτή την ώρα επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ωστόσο δεν σταματούν να εκφράζουν τον φόβο τους, καθώς καθημερινά θύματα και κρούσματα αυξάνονται συνεχώς την ώρα που μέτρα όπως οι θερμομετρήσεις και οι θερμοκάμερες έχουν μπει στον “πάγο”.

Το μοναδικό που εξακολουθεί να ισχύει είναι μόνο οι ερωτήσεις που γίνονται στους επιβάτες κατά την αποβίβαση τους σχετικά με το πως αισθάνονται, αν έχουν πυρετό ή κάποια άλλα συμπτώματα γρίπης.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανατίναζαν ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική με λεία 170.000 ευρώ - Έριχναν λευκή σκόνη στα αυτοκίνητά τους για να εξαφανίσουν τα ίχνη
Σε βάρος των δύο δραστών των διαρρήξεων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της έκρηξης, καθώς και για το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών
Εξιχνίαση διαρρήξεων σε ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική
Eγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης – Οι κωδικές λέξεις και οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί
24 συλλήψεις - Με σκοπό τα μέλη της οργάνωσης να κινούνται «ελεύθερα», είχαν ενοικιάσει το κυλικείο εντός του γηπέδου της ομάδας τους
Ναρκωτικά λεφτά και όπλα
Η κατάθεση της Σοφίας Παυλίδου για τον ξυλοδαρμό της από τον Μάνο Παπαγιάννη: «Έσπασε την πόρτα και με έπιασε από τον λαιμό»
"Η Κόνι Μεταξά μου έλεγε «κάνε κάτι για αυτό» έντρομη, «γιατί φοβάμαι ότι θα με σαπίσει και εμένα στο ξύλο. Κάνε μήνυση για να μπει αυτόφωρο»" είπε στην κατάθεσή της
Η Μαρία Παυλίδου