Ελλάδα

Κορονοϊός: Ανοίγει την Παρασκευή ο εμβολιασμός για παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών και συγκεκριμένα για τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και πρέπει να θωρακιστούν έναντι του κορονοϊού ανοίγει την Παρασκευή, με σκοπό οι γονείς να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια που καλύπτουν και τις πρόσφατες παραλλαγές της Όμικρον 4 και 5, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Επισημαίνεται ότι έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα εμβόλια Pfizer για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών.

Οι δικαιούχοι

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, λαμβάνοντας υπόψιν τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης σε υγιή παιδιά έως 4 ετών είναι χαμηλός, συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, όταν αυτά πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα ή σε βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Επίσης, δεν υπάρχει αντένδειξη να εμβολιαστούν και τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικίας, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι στα παιδιά η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά νοσήματα, η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.

emvolio emvolio emvolio

Δείτε τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ΕΔΩ

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμάτα: «Πήγε να του βάλει φάρμακο στα αυτιά και τότε τον άρπαξε» λέει ο γιος του 76χρονου για την επίθεση του ροτβάιλερ
Ο 76χρονος φαίνεται να στάθηκε υπερβολικά τυχερός, καθώς δεν έχει κάτι σοβαρό σε κάποιο ζωτικό όργανο, πέρα από τα πολλά τραύματα στα χέρια κυρίως, αλλά και στα πόδια
Καλαμάτα, η στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης ροτβάιλερ στον 76χρονο
Σασμός: Το κρητικό έθιμο που κλείνει τον κύκλο του αίματος που ανοίγει η βεντέτα – Οι «ειρηνοποιοί», οι «μεσίτες» και οι «σασμάδες»
Η ομώνυμη σειρά «Σασμός» ταξίδεψε τους τηλεθεατές στον άγραφο νόμο της Κρήτης, μέσα από μία ιστορία γεμάτη σασπένς, έρωτες και δολοφονικά κίνητρα
Έγκλημα για κτηματικές διαφορές στο Ρέθυμνο
9