Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αποκάλυψη newsit.gr! Νέο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη

κορονοϊός
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο κορονοϊός… χτυπά ξανά στην χώρα μας! Γυναίκα στην Θεσσαλονίκη το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr.

Συνεχίζει να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην χώρα μας και τα κρούσματα είναι πλέον 32.

Το newsit.gr αποκαλύπτει πως επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη κρούσμα στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Ένας σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση είναι πως η γυναίκα αυτή δεν σχετίζεται με τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Click4more: Κοροναϊός: Το παράπονο του αδελφού του 67χρονου στο Live News! video

Κάτι που από μόνο του σημαίνει πως ανοίγει ένα ακόμη “μέτωπο”, με τις αρμόδιες Αρχές να πρέπει να “ιχνηλατίσουν” και την πορεία της συγκεκριμένης γυναίκας από την αρχή.

Τις επαφές της, τα συγγενικά της πρόσωπα, καθώς και όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της από τότε που επέστρεψε στην χώρα μας.

Ο κορονοϊός και η ανησυχία σε πολλά σημεία της χώρας

Όλα αυτά την ώρα που η ανησυχία είναι έκδηλη στην Ελλάδα. Ο πανικός είναι πάντοτε κακός σύμβουλος, κάτι που λένε και όλοι οι αρμόδιοι από την πρώτη στιγμή.

Τα κρούσματα, ωστόσο, αυξάνονται κι αυτό -όπως είναι λογικό- προκαλεί άγχος στους πολίτες της Ελλάδας.

Αποκορύφωμα της έξαρσης ήταν φυσικά τα 21 νέα κρούσματα, που επιβεβαιώθηκαν την Πέμπτη, 05.03.2020.

Πρόκειται για ανθρώπους που ταξίδεψαν μαζί με τον 67χρονο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα, στους Αγίους Τόπους.

κορονοϊός

Ο κορονοϊός και η εκδρομή που “γέννησε” δεκάδες κρούσματα

Πιο συγκεκριμένα, ο κορονοϊός έχει προβάλει τους 21 από τους 24 ταξιδιώτες στο Ισραήλ, ανθρώπους που βρέθηκαν, στο τέλος Φεβρουαρίου, στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά στο πλαίσιο εκδρομής, στην οποία συμμετείχαν ο 67χρονος και η σύζυγός του, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Ρίο.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05.03.2020) ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Με τα 21 νέα κρούσματα, ο αριθμός των ασθενών στην Ελλάδα σκαρφαλώνει στους 31. Από τους ασθενείς αυτούς, οι τρεις νοσηλεύονται με πνευμονία στο νοσοκομείο, με την κατάσταση του 67χρονου να είναι η πιο σοβαρή απ’ όλες. Οι άλλοι δυο ασθενείς έχουν εμφανίσει πνευμονία και τους χορηγείται κοκτέιλ φαρμάκων που έχει κριθεί ιδανικό.

Click4more: Κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων εξαιτίας του κορονοϊού ζητά ο ΙΣΑ

Από τους 21, οι έξι ασθενείς νοσηλεύονται με ελαφρύτερα συμπτώματα και η κλινική τους εικόνα είναι καλή. Οι υπόλοιποι 12 είναι στο σπίτι τους, σε απομόνωση και τους έχουν δοθεί οδηγίες αν εμφανιστούν πιο σοβαρά συμπτώματα να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.

Ο κορονοϊός και η διασπορά στην Αμαλιάδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχει διασπορά του ιού στην Αμαλιάδα, απ’ όπου προέρχεται ο ένατος ασθενείς με κορονοϊό. Όπως τόνισε, η Αμαλιάδα έχει μπει πλέον στη φάση 2 της επιδημίας, με βαριά περιστατικά τα νοσοκομεία και ελαφρύτερα σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ήδη έχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές από το περιβάλλον των ταξιδιωτών, ενώ σε απομόνωση στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί επίσης οκτώ γιατροί και τρεις νοσηλευτές από τα νοσοκομεία της Αμαλιάδας και του Ρίου (όπου βρέθηκε ο 67χρονος). Είναι ύποπτα κρούσματα και εξετάζονται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις