Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Το παράπονο του αδελφού του 67χρονου στο Live News! video

Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης, 05.03.2020, ο αδελφός του 67χρονου άνδρα που είναι ο ένατος άνθρωπος που “χτύπησε” ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Πρόκειται για τον άνδρα από την Αμαλιάδα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου και με τον οποίο ταξίδεψαν περίπου 50 άτομα, 21 από τα οποία βρέθηκαν επίσης θετικά στον Covid-19, “εκτοξεύοντας” τα κρούσματα στα 31 στην Ελλάδα.

Click4more: Δουλεύει σε νοσοκομείο της Αθήνας το παιδί του 67χρονου που είναι το ένατο κρούσμα του κορονοϊού!

Ο αδελφός του 67χρονου είπε στην εκπομπή πως ο άνδρας είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ του μεταφέρθηκε πως από χθες τα μεσάνυχτα η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά παραμένει σοβαρή.

Η γυναίκα του 67χρονου είναι σε ήπια κατάσταση και τα παιδιά του είναι σε καραντίνα, στην Αμαλιάδα.

Ο αδελφός του 67χρονου εξέφρασε το παράπονό του, διότι -όπως τόνισε- παρόλο που τα τρία παιδιά ήρθαν σε επαφή με τους γονείς τους (σ.σ. τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο) μόνο το ένα εξετάστηκε για κορονοϊό (σ.σ. αρνητικό το δείγμα) ενώ τα άλλα δύο όχι.

“Εγώ δεν είμαι ειδικός, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να τους γίνει εξέταση. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον αλλά αφού ήρθαν σε επαφή, γιατί να μην κάνουν κι αυτοί το τεστ, να πάει στο Παστέρ; Τα παιδιά τους πήγαν να τους δουν επειδή επειδή ήταν άρρωστοι. Εφόσον ήρθαν σε επαφή, έχω την αίσθηση ότι θα έπρεπε να γίνει εξέταση. Η κατάστασή του είναι σταθερή μεν, αλλά σοβαρή”.

Κορονοϊός: Δείτε όσα είπε ο αδελφός του 67χρονου στο Live News

Ήρθε για να… μείνει ο κορονοϊός

Εν τω μεταξύ, ο κορονοϊός έχει προβάλει τους 21 από τους 24 ταξιδιώτες στο Ισραήλ, ανθρώπους που βρέθηκαν, στο τέλος Φεβρουαρίου, στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά στο πλαίσιο εκδρομής, στην οποία συμμετείχαν ο 67χρονος και η σύζυγός του, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Ρίο.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05.03.2020) ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Με τα 21 νέα κρούσματα, ο αριθμός των ασθενών στην Ελλάδα σκαρφαλώνει στους 31. Από τους ασθενείς αυτούς, οι τρεις νοσηλεύονται με πνευμονία στο νοσοκομείο, με την κατάσταση του 67χρονου να είναι η πιο σοβαρή απ’ όλες. Οι άλλοι δυο ασθενείς έχουν εμφανίσει πνευμονία και τους χορηγείται κοκτέιλ φαρμάκων που έχει κριθεί ιδανικό.

Click4more 31 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα! Θετικοί 21 από τους συνταξιδιώτες του 67χρονου

 

Από τους 21, οι έξι ασθενείς νοσηλεύονται με ελαφρύτερα συμπτώματα και η κλινική τους εικόνα είναι καλή. Οι υπόλοιποι 12 είναι στο σπίτι τους, σε απομόνωση και τους έχουν δοθεί οδηγίες αν εμφανιστούν πιο σοβαρά συμπτώματα να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.

Ανάμεσα στα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι κι ένας 20χρονος φοιτητής στο Ρέθυμνο, ο οποίος ήταν επίσης στο γκρουπ που ταξίδεψε στο Ισραήλ. Εξαιτίας αυτού μάλιστα έκλεισε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους έως αύριο ώστε να γίνει απολύμανση. Ο 20χρονος είναι επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με πληροφορίες από: Live News.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις