Ελλάδα

Κορονοϊός: Διακοπές στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα – Για ποιες χώρες και σε ποια αεροδρόμια (video)

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το κυβερνητικό επιτελείο να άρει τους περιορισμούς για υποχρεωτική καραντίνα σε τουρίστες από την ΕΕ και άλλες πέντε χώρες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Από τη Δευτέρα, οπότε και λήγει η προηγούμενη οδηγία και η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι ταξιδιώτες από την Ε.Ε. συν τις πέντε αυτές χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Σερβία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα μέσω εννέα αεροδρομίων και να κάνουν αμέσως τις διακοπές τους χωρίς καραντίνα, πάντοτε υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.

Οι χώρες και τα αεροδρόμια

Τα εννέα αεροδρόμια για τα οποία θα ισχύει αυτός ο διακανονισμός είναι αυτά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Επιπλέον, οι ίδιοι όροι θα ισχύσουν και για όσους έρχονται οδικώς στη χώρα από τις δύο βασικές συνοριακές πύλες της.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 έως και τις 19 Απριλίου ισχύει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν.

Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Ισραήλ.

Click4more: Κορονοϊός: 1.398 κρούσματα στην Αττική, 425 στη Θεσσαλονίκη – 34 περιφέρειες με διψήφιο αριθμό μολύνσεων – Ο χάρτης της διασποράς

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί και φέρουν αρνητικό τεστ, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξει τον τουριστικό της τομέα, βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της, από τα μέσα Μαΐου.

Οι παραπάνω επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπόκεινται έως τις 19 Απριλίου σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF (Passenger Locator Form), για επτά ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
SEAJETS: Δίπλα στους κατοίκους των νησιών – Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αλόννησο
Με κοινό όραμα τη θωράκιση της υγείας στο νησί, με πνεύμα συνεργασίας και δράσης, η SEAJETS, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δήμος Αλοννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση μιας σημαντικής υγειονομικής δράσης
Στιγμιότυπο από οφθαλμολογική εξέταση κατά τη διάρκεια της δράσης
Εθνικός Χάρτης Δεδομένων ESG: Μια καινοτόμα πρωτοβουλία για την βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων
Συγκεντρώνει, αναλύει και οπτικοποιεί έως σήμερα δεδομένα από 14.293 επιχειρήσεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας καλύπτοντας 11 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Δύο τροχαία με λεωφορεία και τραμ σε διάστημα 2 μηνών: Αίτια και ομοιότητες των συγκρούσεων σε Βούλα και Πειραιά με 77 τραυματίες
Οι δύο περιπτώσεις οδηγών ΜΜΜ που ένιωσαν αδιαθεσία μέσα σε διάστημα 2 μηνών, και προκάλεσαν τροχαία ατυχήματα και τραυματισμένους επιβάτες - Τι συνέβη στη σύγκρουση των 2 λεωφορείων και του λεωφορείου με τραμ
Σύγκρουση αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΑ με συρμό του τράμ στον Πειραιά
4