Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Διαθέσιμη κλίνη δεν υπάρχει ούτε για πλάκα» – Στα όρια συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Κορονοϊός: «Διαθέσιμη κλίνη δεν υπάρχει ούτε για πλάκα» – Στα όρια συναγερμού ο δείκτης θετικότητας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Τρέχουν, τρέχουν και δε φτάνουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά που φτάνουν το ένα μετά το άλλο στα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά της Αττικής. Ο δείκτης θετικότητας έπεσε αλλά… φλερτάρει συνεχώς με το όριο συναγερμού, γκρεμίζοντας -για την ώρα τουλάχιστον- κάθε ελπίδα επιστροφής στην κανονικότητα. 

Αποκαλυπτικά και ενδεικτικά της κατάστασης, είναι τα όσα είπε ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου. 

Μιλώντας στο MEGA, για τα όσα συμβαίνουν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας που εργάζεται, ανέφερε: 

Διαθέσιμη κλίνη δεν υπάρχει ούτε για πλάκα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό αυτήν την στιγμή είναι ακριβώς 100. Από αυτούς οι τέσσερις μάλιστα διασωληνώθηκαν σήμερα το πρωί».

Click4More: Κορονοϊός: Ραγδαία η εξάπλωση στην Κρήτη – Στα όρια τους οι ΜΕΘ Covid
 

Ο κύριος Παπανικολάου, τόνισε ότι οι 4 ασθενείς διασωληνώθηκαν στα απλά κρεβάτια στα οποία και παρέμειναν για νοσηλεία, μέχρι να βρεθεί κλίνη σε ΜΕΘ covid… 

“Αυτή την περίοδο έχουμε κάτι που δεν το είχαμε πέρσι την Άνοιξη: Ένα εκρηκτικό μείγμα ταυτόχρονης αύξησης προσέλευσης ασθενών και covid νοσηρότητας και non covid νοσηρότητας. Δε μπορούν να εξυπηρετηθούν…

Κορονοϊός: Πάλι πάνω από 1.000 κρούσματα η Αττική – Τριψήφιος αριθμός σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς
 Click4More: Κορονοϊός: Πάλι πάνω από 1.000 κρούσματα η Αττική – Τριψήφιος αριθμός σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς
 

Σήμερα για παράδειγμα μέχρι το μεσημέρι δε μπορούσαν να προωθηθούν στο χειρουργείο οι ασθενείς που εισήχθησαν επειγόντως χθες, διότι οι αναισθησιολόγοι και το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν συνεχώς σε διασωληνώσεις και διακομιδές …”.

Στα όρια συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας έπεσε μεν από το όριο συναγερμού που είναι το 4 αλλά… δε σταματάει να “φλερτάρει” με αυτό. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο 3,98 ενώ τα τεστ που έγιναν είναι 55.702. 

Click4More: Παρασκευής: Τότε θα βγούμε από το lockdown (video)

Σε υψηλά επίπεδα βέβαια, παραμένουν και τα νέα κρούσματα, παρά το lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη 4 Μαρτίου ο ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 2.219 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα 1051 να εντοπίζονται στην Αττική, τα 257 στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Αχαΐα παραμένει σταθερά αλλά οριακά πάνω από τα 100 κρούσματα, καταγράφοντας 102.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις