Ελλάδα

Κορονοϊός – Εμβολιασμοί παιδιών: Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια – Από 3 Ιανουαρίου η νέα παραλαβή

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών καθώς ήδη έχουν εξαντληθεί τα εμβόλια και η πλατφόρμα έχει κλείσει, όμως από τις 3 Ιανουαρίου θα γίνει παραλαβή νέων εμβολίων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών και ήταν καθησυχαστικός σχετικά με τις όποιες παρενέργειες που μπορούν να εμφανίσουν τα εμβόλια, σημειώνοντας ότι τα παιδιά φεύγουν ενθουσιασμένα από τα ιατρεία.

«Πρώτη φορά βλέπουμε να φεύγουν τα παιδιά από τα ιατρεία ενθουσιασμένα που εμβολιάστηκαν», είπε ο κ. Μαζάνης και πρόσθεσε: «Τα παιδιά θέλουν να απαλλαγούν από τα τεστ, γιατί κάνουν πολλά τεστ. Τα παιδιά βρίσκονται στην ηλικία που κάνουν άλλα εμβόλια και ξέρουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητά τους».

Οι παρενέργειες

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, το ευχάριστο είναι ότι αυτές τις ημέρες, το CDC ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα των παρενεργειών των εμβολίων στα παιδιά, οι οποίες είναι 20 φορές μικρότερες από αυτές που εμφανίζονται σε παιδιά από 12 ετών και άνω και στους ενήλικες.

Επιπλέον, ο κ. Μαζάνης ανέφερε ότι οι ανησυχίες των γονιών είναι μεγαλύτερες για τις μυοκαρδίτιδες, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως στα παιδιά 5 έως 12 ετών είναι ένα περιστατικό στο 1 εκατομμύριο.

Αναμνηστική δόση στα παιδιά

Δεν έχει ξεκινήσει να παρέχεται ακόμα στα παιδιά η αναμνηστική δόση, ενώ αντισώματα ξεκινούν να αποκτούν 15 μέρες μετά τη δόση του εμβολίου.

«Με την πρώτη δόση βγαίνει το πρώτο πιστοποιητικό, με τη δεύτερη δόση βγαίνει το επίσημο πιστοποιητικό και μετά από 14 ημέρες μπορούν να πηγαίνουν στα κλαμπ», είπε γελώντας.

Ως προς την Όμικρον ισχύει ότι και στους ενήλικες. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο όσα δείχνουν πως η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για το πόσο βαριά είναι αυτή η μετάλλαξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα από την Πυροσβεστική – 3.748 καταγγελίες πολιτών σε 18 ημέρες
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 164 έλεγχοι έπειτα από καταγγελίες πολιτών κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί και δεν έχουν δηλωθεί
Οικόπεδο με συγκεντρωμένα ξύλα στην Λ. Μαραθώνος
Η Meta υπέρ του ελληνικού σχεδίου για «age verification» σε Facebook και Instagram: «Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Η ελληνική πρόταση βασίζεται στην ιδέα του αυτόματου ψηφιακού ελέγχου της ηλικίας - Το non-pape rπαρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, για την προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο
facebook 1