Ελλάδα

Κορονοϊός – Ευάγγελος Μανωλόπουλος: Να λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά σε 1 χρόνο

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης, υποστήριξε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ωστόσο αυτή θα πρέπει να είναι για 10 μήνες ή 1 χρόνο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και όχι σε «ακρότητες τύπου 6-7 μήνες», όπως είπε ο ίδιος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, συμφωνεί με το να οριστεί ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά σε βάθος χρόνου για να μην πιέζεται ο κόσμος να κάνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Παρόλα αυτά, υποστήριξε ότι είναι σημαντική να χορηγηθεί ενώ είπε ότι για όποιον αισθάνεται ανασφαλής με την έξαρση της πανδημίας, θα πρέπει να του επιτραπεί να εμβολιαστεί ακόμα και πριν το πέρας του εξαμήνου.

«Αν και οι περισσότεροι καλύπτονται επαρκώς για έξι μήνες μετά την 2η δόση, δεν θα πάθει κάποιος κάτι αν εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση στους 5 μήνες.Έχουμε διαθεσιμότητα σε εμβόλια για να του προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα», τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος.

Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί στην τρίτη ηλικία λέγοντας πως «πρέπει να τους πείσουμε πηγαίνοντας μέχρι και στα καφενεία».

Ψαλτοπούλου: «Είμαστε σε πόλεμο – Πώς μπορούμε να περιορίσουμε την πανδημία»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στον ιατρονοσηλευτικο προσωπικό, φαινόμενο το οποίο δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό», τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου και σημείωσε δραματικά ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον κορονοϊό. Παρέθεσε δε, 4 τρόπους για να μπορέσει να ελεγχθεί η έξαρση της πανδημίας:

  • Πιο συχνά τεστ
  • Αύξηση στον εμβολιασμό των 60 και άνω
  • Περισσότερο χρήση μάσκας
  • Κοινωνική αποστασιοποίηση για την οποία υπάρχουν πολλοί τρόποι, όχι μόνο το lockdown

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρόστιμο 270.000 ευρώ και 5 μήνες φυλάκιση σε συνταξιούχο νε τη βούλα του ΣτΕ – Είχε σκοτώσει με τσάπα 8 κουτάβια
Το Συμβούλιο Επικρατείας με την απόφασή του έκρινε ότι δεν παραβιάζονται οι συνταγματικοί κανόνες και μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα πρόστιμο και ποινή φυλάκισης
Κουτάβια 4
Αφροδίτη Γεωργούση για Πέτρο Φιλιππίδη: «Στη δίκη είπαν ότι δεν είμαστε αρκετά όμορφες για να μας βιάσει»
Η ηθοποιός μίλησε για όσα κατήγγειλε σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και πώς βιώσε όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο: «Ο λόγος που κατήγγειλα είναι για να βγάλω επιτέλους από μέσα μου όλα αυτά που είχα, να λυτρωθώ και να προστατέψω άλλα κορίτσια»
Η Αφροδίτη Γεωργούση
5
Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Κουνούπι στην Αργολίδα - Ήχησε ξανά το 112 «απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι»
Στο σημείο έφτασαν και επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 14 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα
Φωτιά στο Κουνούπι Αργολίδας
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
3
«Σφίγγα» ο 50χρονος που έπνιξε την 59χρονη αδελφή του με σακούλα στη Θεσσαλονίκη - Το σημείωμα που είχε αφήσει στην πολυκατοικία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με την 59χρονη τους ενώ επαναλάμβανε ότι θα μιλήσει μόνο παρουσία δικηγόρου. Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα
Το θύμα της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη 5