Ελλάδα

Κορονοϊός: Μέτρα για την λειτουργία του δημοσίου ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε μέτρα για τη λειτουργία του Δημοσίου. Είπε ότι υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να λειτουργήσει το Δημόσιο με προσωπικό ασφαλείας όσο χρειαστεί. Είπε ακόμα ότι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κάνει ήδη χρήση της άδειας ειδικού σκοπού.

 Μέσα στην ημέρα υπογράφεται η απόφαση για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, που θα μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι. Επίσης, θεσπίζεται ειδική άδεια για όσους μπαίνουν σε απομόνωση.

Επιπλέον δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις για προμήθειες για την προστασία από τον κορονοϊό.
Επίσης ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς σε αυτό εντάσσονται οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ & των βρεφονηπιακών σταθμών, που δεν λειτουργούν, ώστε να συνδράμουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο και φωτογραφίες από τη νέα συγκέντρωση μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για τα Τέμπη - «Ίσως είναι η τελευταία φορά»
Η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή θύματος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους αντί για «παρών» ή «παρούσα», να φωνάζουν «δολοφονήθηκε» μετά από κάθε όνομα
Συγκέντρωση συγγενών των θυμάτων των Τεμπών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη
5