Ελλάδα

Κορονοϊός: «Περίπου 40.000 κρούσματα σε παιδιά τον Ιούλιο»

Η πανδημική έξαρση του καλοκαιριού είναι στην κορύφωσή της, όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σχολιάζοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA τα τελευταία στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Όπως εκτίμησε, αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 400.000 με 500.000, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση θανάτων, που θα είναι περίπου 300 την εβδομάδα.  

Τεράστια αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά

Από την πλευρά του, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, μιλώντας σήμερα σε εκπομπή του ALPHA, τόνισε ότι “υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά. Υπολογίζεται ότι τα κρούσματα ήταν περίπου 40.000 τον Ιούλιο. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 1 στα 3 παιδιά που παρουσιάζει συμπτώματα ασθένειας, έχει κορονοϊό”. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση