Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της εστίασης – Αγωνία για την επιβίωσή τους μετά το νέο κλείσιμο

Κορονοϊός: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της εστίασης – Αγωνία για την επιβίωσή τους μετά το νέο κλείσιμο

Νέο σοκ δέχεται ο κλάδος της εστίασης στην χώρα μας έξι μήνες ύστερα από το άνοιγμα του κλάδου μετά την καραντίνα. Τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ δέχονται νέο πλήγμα και κλείνουν με εντολή της κυβέρνησης με σκοπό να αποτραπεί ακόμα μεγαλύτερη διάδοση του κορονοϊού.

Χιλιάδες εργαζόμενοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα και για το πως θα επιβιώσουν με το επίδομα των 534 ευρώ. Οι περισσότεροι λένε πως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, καθώς η δουλειά ήταν πάρα πολύ πεσμένη μετά την καραντίνα και το lockdown της περασμένης άνοιξης και έτσι δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις και τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί.

Αρκετοί είναι και οι επιχειρηματίες που επένδυσαν εν μέσω πανδημίας ούτως ώστε να προετοιμαστούν για τον χειμώνα και δημιούργησαν σε εξωτερικούς χώρους εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το κοινό με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Click4more: Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα… ισοπεδώνουν τα γυμναστήρια – Κραυγή αγωνίας από ιδιοκτήτες και επαγγελματίες

Μιλώντας στο newsit.gr η σεφ Ειρήνη Κοζομπολη του εστιατορίου «Σταφίδα στο Κερατσίνι μοιράζεται την αγωνία της και ελπίζει αυτή τη φορά η εστίαση να παραμείνει κλειστή για ένα μήνα και όχι για δυόμισι μήνες όπως την προηγούμενη φορά.

Σήμερα όλο το προσωπικό μάζεψε τις καρέκλες, άδειασε τα ψυγεία, καθάρισε όλο το μαγαζί και έζησε τον εφιάλτη της ανεργίας για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο εστιατόριο ο ιδιοκτήτης επένδυσε πάρα πολλά λεφτά ούτως ώστε να φτιάξει τον περιβάλλοντα χώρο με ειδικές κατασκευές έτσι ώστε να μπορούν οι πελάτες να είναι πιο άνετα στον εξωτερικό χώρο και με μεγαλύτερες αποστάσεις. Το ποσό που δαπανήθηκε δυστυχώς δεν προλαβαίνει να ξεχρεώσει την επένδυση και πήγε άδικα αφού επιβλήθηκε και νέο lockdown στην εστίαση.

Για ακόμη μία φορά οι προμήθειες, τα τρόφιμα, η κάβα και πολλά ευπαθή προϊόντα έμειναν χωρίς να έχουν πουληθεί, καθώς το τριήμερο από την ημέρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το κλείσιμο των εστιατορίων η κίνηση ήταν πεσμένη και χαρακτηριστικά αναφέρει ότι όλα τα προϊόντα πάνε στην μαύρη τρύπα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις