Ελλάδα

Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου – Εισήγηση για εμβολιασμό όλων άνω των 60 ετών

Την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού για όλους τους πολίτες πάνω από 60 ετών φαίνεται πως έχει εισηγηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μπορεί να περιμένουμε και τις σχετικές αποφάσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), όμως φαίνεται το θέμα να έχει κλειδώσει όσον αφορά στην τρίτη δόση και το σχέδιο είναι έτοιμο.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την ενισχυτική δόση των ανοσοκατασταλμένων, αλλά σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ σειρά παίρνουν και άλλες ομάδες.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

Το σχέδιο περιλαμβάνει εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 60 ετών και ειδικές ομάδες εργαζομένων, όπως οι υγειονομικοί.

Κριτήριο θα αποτελεί πότε έχει γίνει η ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Θα πρέπει, δηλαδή, να έχουν περάσει ή 6 ή 8 μήνες – με το δεύτερο να προκρίνεται μέχρι στιγμής.

Click4more: Κορονοϊός: 254 κρούσματα στην Αττική, 34 περιοχές με διψήφιες μολύνσεις – Ο χάρτης της διασποράς

Όπως συνέβη και με τους ανοσοκατεσταλμένους, η τρίτη ενισχυτική δόση θα γίνει με mRNA εμβόλιο, δηλαδή είτε κάποιος έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca είτε με Johnson & Johnson θα κάνει τρίτη δόση με εμβόλιο Moderna ή Pfizer.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λέρος: Η δημοτική βιβλιοθήκη του νησιού, ένας ζωντανός θησαυρός πολιτισμού και γνώσης
Με περισσότερους από 21.000 τίτλους και συνεχείς δραστηριότητες που απευθύνονται τόσο σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες, η δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου έχει μετατραπεί σε έναν αναπόσπαστο πολιτιστικό πυρήνα του νησιού
Η δημοτική βιβλιοθήκη της Λέρου, στον Πλάτανο Λέρου
Φωτιά στην Πάτρα: «Επιτακτική η ανάγκη να σχεδιαστεί το μέλλον της κλιματικής προσαρμογής της πόλης»
Ο καθηγητής - πρόεδρος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών προειδοποιεί για τη μεγάλη ρύπανση και την αλλαγή στο μικροκλίμα που προκάλεσε η τεράστια φωτιά
Φωτιά
Πάτμος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα λύματα – Κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ στο νησί για την αντιμετώπιση του προβλήματος
Παρέμβαση εισαγγελέα διατάχθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τις δυσλειτουργίες στον βιολογικό καθαρισμό της Πάτμου – Η ΕΥΔΑΠ έστειλε ειδικό κλιμάκιο στο νησί για να επιχειρήσει την άμεση επίλυση του προβλήματος
Πάτμος 1