Ελλάδα

Κρήτη: Πύρινη κόλαση την Ανάσταση στα Καμίνια με μολότοφ και μπιτόνια με βενζίνη

Και όλα αυτά σε μία από τις πλέον πυκνοκατοικοιμένες περιοχές της πόλης.

Άκρως πολεμικό ήταν το σκηνικό στα Καμίνια στο Ηράκλειο το βράδυ της Ανάστασης (19.04.2025).

Στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, στην περιοχή των Καμινίων στο Ηράκλειο, δεν έκαναν Ανάσταση, αλλά πόλεμο, όπως γράφει χαρακτηριστικά το creta23.gr.

Κι αυτό γιατί το επικίνδυνο έθιμο της φουνάρας καλά κρατεί, όπου πάρα την επιχείρηση… εκκαθάρισης των εύφλεκτων υλικών από γειτονιές της πόλης, οι φωτιές για το κάψιμο του Ιούδα έκαναν πάλι την εμφάνιση τους.

Οι παλέτες εμφανίστηκαν ξανά, στοιβάχτηκαν στην πλατεία και περίμεναν την Ανάσταση για να «λαμπαδιάσουν». Η φετινή φουνάρα μάλιστα ήταν, ενισχυμένη, αφού διέθετε και μολότοφ που νεαροί πετούσαν μέσα στην φωτιά, ενώ κάποιοι κρατούσαν και δοχεία με βενζίνη. Και όλα αυτά σε μία από τις πλέον πυκνοκατοικοιμένες περιοχές της πόλης.

Το έθιμο της φουνάρας
Το έθιμο της φουνάρας / creta24.gr

Ήταν τέτοια η έκταση της φωτιάς και ο θόρυβος που, σύμφωνα με πολίτες που βρέθηκαν στην εκκλησία και έφυγαν άρον-άρον, κάτοικοι που διαμένουν μόλις 20 μέτρα από την εκκλησία κλείστηκαν στα σπίτια τους τρομοκρατημένοι. «Φοβάμαι να κατέβω», έλεγε μια γυναίκα από το μπαλκόνι της.

Πολίτες που βρέθηκαν στην εκκλησία, έφυγαν τρομοκρατημένοι
Πολίτες που βρέθηκαν στην εκκλησία, έφυγαν τρομοκρατημένοι / creta24.gr

Η Ανάσταση στην Αγία Βαρβάρα έγινε με μια μεγάλη φωτιά, αλλά λιγότερο κόσμο από ποτέ, καθώς το άκρως επικίνδυνο έθιμο, ευτυχώς, δεν είναι αρεστό στην πλειοψηφία του κόσμου.

Ζημιές έγιναν και από τη φουνάρα του Κατσαμπά, όπου κάηκαν φανάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η ανώνυμη καταγγελία που άνοιξε την έρευνα για τα πλαστά έργα τέχνης του γκαλερίστα Γιώργου Τσαγκαράκη στο Κολωνάκι - Δείτε εικόνες
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν το πώς τα αντικείμενα και τα έργα τέχνης περιήλθαν στην κατοχή του γκαλερίστα
'Εργα τέχνης που κατασχέθηκαν στην γκαλερί Τσαγκαράκης
Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του γκαλερίστα που κατηγορείται για βαριά κακουργήματα
Δύο email φαίνεται πως είναι εκείνα που οδήγησαν στις έρευνες για τον γκαλερίστα ενώ ένας βυζαντινολόγος από την Κύπρο αποκάλυψε την υπόθεση με το Ευαγγέλιο
Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του γκαλερίστα που κατηγορείται για βαριά κακουργήματα