Ελλάδα

Ξάνθη: Διαρροή στις σωληνώσεις θέρμανσης το πιθανότερο σενάριο για την τραγωδία με τον 16χρονο – Διασωληνωμένες οι δύο αδερφές του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της οικογενειακής τραγωδίας στο Μαγικό Ξάνθης, όπου ένας 16χρονος έχασε στη ζωή του από διαρροή υγραερίου ενώ την ίδια ώρα δύο αδερφές τους, μία 15χρονη και μία 18χρονη δίνουν μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μία ακόμη αδερφή του 20 ετών νοσηλεύεται σε παθολογική κλινική. 

Στο μικροσκόπιο των Αρχών για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί σήμερα, Παρασκευή (29.11.24) έχει μπει το σύστημα υγραερίου, για την εγκατάσταση του οποίου σύμφωνα με την ΕΡΤ, γίνονταν εργασίες τις προηγούμενες ημέρες στο νεόδμητο σπίτι στο Μαγικό Ξάνθης, 

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, είναι να υπήρξε διαρροή στις σωληνώσεις θέρμανσης δεξαμενής υγραερίου, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. 

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον ατμοσφαιρικό αέρα και γι’ αυτό σημειώθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο υπόγειο του σπιτιού όπου κοιμούνταν τα παιδιά. Το γεγονός αυτό εξηγεί και γιατί δεν έπαθαν τίποτα όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον πάνω όροφο του σπιτιού. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο υπόγειο φέρεται να είχε συγκεντρωθεί περίπου μισό κυβικό υγραέριο. 

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, αναμένεται η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του άτυχου 16χρονου, ενώ την ίδια ώρα διατάχθηκε και τεχνική πραγματογνωμοσύνη στην εγκατάσταση, η οποία φέρεται να είχε τοποθετηθεί το σπίτι τις προηγούμενες ημέρες.

Στη ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο οι δύο αδερφές

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας οι δύο αδελφές 15 και 18 ετών, από τα τέσσερα παιδιά που βρέθηκαν το πρωί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο σπίτι τους στο Μαγικό Ξάνθης.

 

Ο 16χρονος αδελφός τους έχασε τη ζωή του ενώ η 20χρονη αδελφή τους νοσηλεύεται σε Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό