Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ξανθός: Όχι στις ποινές σε γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Ξανθός: Όχι στις ποινές σε γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Αρνητικός στην άποψη της επιβολής ποινών σε όσους γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους εμφανίσθηκε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρεάς Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός είπε ουσιαστικά ότι δεν θα υπάρχουν ποινές για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους και τόνισε πως «μόνο στην περίπτωση που συντρέχουν ειδικοί επιδημιολογικοί λόγοι για έξαρση συγκεκριμένου νοσήματος ή όταν πέφτουν τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης θα μπορεί το υπουργείο Υγείας να επιβάλλει μια πιο σκληρή τήρηση του εμβολιασμού».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη, είπε πως είμαστε σε συνεννόηση με την Επιτροπή και σκεφτόμαστε να φέρουμε προς ψήφιση μια εξουσιοδότηση στον υπουργό όταν συντρέχουν λόγοι όπως παραδείγματός χάρη έξαρση νοσήματος να μπορεί για συγκεκριμένη χρονική περίοδο να επιβάλλετε μια πιο αυστηρή τήρηση του εμβολιασμού.
Ο υπουργός Υγείας παρέπεμψε σε συγκεκριμένη Οδηγία που υπάρχει από το 2010, βάσει της οποίας πρέπει να ελέγχονται τα εμβολιαστικά προγράμματα στους παιδικούς σταθμούς και διευκρίνισε πως «δεν τίθεται δίλημμα ναι ή όχι στον εμβολιασμό, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας», και πρόσθεσε πως επειδή ο εμβολιασμός διασφαλίζεται με τη συναίνεση των γονέων η Πολιτεία κάνει προσπάθεια να ενισχυθεί η συγκεκριμένη κουλτούρα εμβολιασμού, σημειώνοντας όμως πως ότι στην χώρα μας έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις