Ελλάδα

Ξεκίνησε η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους ανέργους

Από σήμερα και έως τις 23 Δεκεμβρίου καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ.

Το εορταστικό επίδομα δικαιούνται όσοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ από 1-5-2013 και έπειτα, οι οποίοι μάλιστα θα το πάρουν και ολόκληρο. Όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για μικρότερο διάστημα, τότε, για κάθε μήνα που ήταν άνεργος δικαιούται τρία ημερήσια επιδόματα.

Τέλος, για κάθε ανήλικο τέκνο που έχει ο άνεργος, το δώρο Χριστουγέννων προσαυξάνεται κατά 10%.

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου λήγει εξάλλου και η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ανέργων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας (βελτιστοποίηση λειτουργίας νοσοκομείων)».

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δικαίωμα νόμιμης διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και συγκεκριμένα: επαγγελματίες υγείας -ιατροί, νοσηλευτές, λοιπό οικονομικό-διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων και διάφορες ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Προϋπόθεση είναι η εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνεται επίδομα ανεργίας ή όχι. Η προϋπόθεση αυτή ισχύει και για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ που είναι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, και που δεν ασκούν ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 7.200 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δουλειά με 925 ευρώ/μήνα για 75.000 νέους

Απελπισία! 18.000 υποψήφιοι για 390 θέσεις εργασίας στον ΟΤΕ

Οικονομική ενίσχυση 1.523.000 ευρώ θα δοθεί σε ανέργους ναυτικούς

Σπάει κάθε ρεκόρ η ανεργία – Στο 27,4% με … λιγότερους εγγεγραμμένους άνεργους

Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για 450.000 πολίτες – Τι προβλέπει και ποιούς αφορά

Προθεσμία ως την Παρασκευή για 7.400 προσλήψεις ανέργων στο δημόσιο

4.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους ανέργους

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης – Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Σταθερή η ανεργία τον Αύγουστο, αλλά δεν χάσαμε τη θλιβερή πρωτιά…

Όσο υπάρχουν άνθρωποι… Άνεργοι φτιάχνουν το σπίτι άνεργης πυρόπληκτης στα Χανιά

Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – Όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
2η ΥΠΕ για τον θάνατο του μοντέρ Κώστα Κοσμίδη: Ερωτηματικά για τη διαχείριση του περιστατικού – Διατάχθηκε κατεπείγουσα ΕΔΕ
«Ο διενεργών την ΕΔΕ οφείλει να διερευνήσει κυρίως την τήρηση των ισχυόντων ιατρικών και διοικητικών πρωτοκόλλων (triage, διάγνωση, αντιμετώπιση, διακομιδή)»
Κέντρο Υγείας
Οι 200 της Καισαριανής: Συγκλονίζει ο εγγονός του εκτελεσθέντα Θρασύβουλου Καλαφατάκη – «Δεν έκανε ποτέ πίσω και δεν φοβόταν»
«Ήταν πάππους μου από τη μητέρα μου, η οποία δεν τον γνώρισε, τον είδε μία φορά στη ζωή της διότι έλειπε στο βουνό μόνιμα στο αντάρτικο» λέει ο εγγονός του Θρασύβουλου Καλαφατάκη, Θρασύβουλος Μαράκης
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
Η Μαρίνα Σταυράκη είχε πέσει θύμα ληστείας άλλες 2 φορές: Της «άρπαξαν» το Rolex από το χέρι και έφυγαν με λεία 34.000 ευρώ
Πριν 8 μήνες λήστεψαν το ίδιο σπίτι στην Γλυφάδα, ενώ τον Μάιο του 2022 είχαν μπει και στο εξοχικό της σπίτι στη Μύκονο, με τη λεία να εκτιμάται στα 12.000 ευρώ
Μαρίνα Σταυράκη