Ελλάδα

“Ξεκινούν πιθανόν τον Απρίλιο τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους”

Αισιόδοξος, ότι θα ξεκινήσουν και πάλι ίσως και μέσα στον Απρίλιο τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Κάναμε μια συμφωνία- πλαίσιο με τους παραχωρησιούχους. Τώρα διαπραγματευόμαστε με τις Τράπεζες. Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες, αλλά σε γενικές γραμμές, νομίζω, ότι είμαστε σε καλό δρόμο», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι θα προκύψουν 25.000 θέσεις εργασίας και αυτό θα σημάνει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Παπούλιας ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για τη στάση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο υπουργός Ανάπτυξης του εξήγησε τις δύσκολες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα συμβάλει, αλλά, παράλληλα, πρέπει να εγκρίνει την τροποποίηση των συμβάσεων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και είναι τέσσερις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εμπλέκονται σ’ αυτή την ιστορία, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, 43 Τράπεζες ελληνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς, πλήθος δικηγόρων. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, παρά να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια επιτυχώς, για να μπουν, χωρίς καθυστέρηση, οι μπουλντόζες», ανέφερε ο υπουργός.

Και κατέληξε λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα δημόσια έργα, με χρηματοδότηση από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Τον Απρίλιο μπουλντόζες στους αυτοκινητοδρόμους”

Ξαναρχίζουν τα έργα σε 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους

“Ξεπαγώνουν” τα έργα στους αυτοκινητόδρομους

Εντολή Σαμαρά να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στους αυτοκινητόδρομους

Αγώνας δρόμου για να “ξεκολλήσουν” τα έργα στους αυτοκινητόδρομους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 1
Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξανά μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη – Που εστιάζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ξανά μαζί με την μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγο καιρό την κατηγορούσε...
Ειρήνη Μουρτζούκου