Ελλάδα

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: «Ξηλώθηκε» γιατρός του ΠΑΓΝΗ – Κόντρα Πιερρακάκη και ΣΥΡΙΖΑ

«Ο γιατρός απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του πριν ξυπνήσουν, με χρονοκαθυστέρηση, τα αντιπολιτευτικά αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη (30.01.2025). Αφορμή, γιατρός του ΠΑΓΝΗ, ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην Κρήτη και γι’ αυτό απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

Η Κουμουνδούρου με προηγούμενη ανακοίνωσή της ζητούσε από τον Κυριάκο Πιερρακάκη να απομακρύνει άμεσα από τα καθήκοντά του τον καθηγητή γυναικολογίας του ΠΑΓΝΗ, για την υπόθεση με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών, ενώ απαντώντας ο υπουργός Παιδείας σχολίαζε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, για πολλοστή φορά, σκόνταψε στην αλήθεια».

«Ο κ. Πιερρακάκης να απομακρύνει τώρα από τα καθήκοντά του τον καθηγητή γυναικολογίας του ΠΑΓΝΗ, που εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας ωαρίων και βρεφών», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τον νόμο.

Όπως σημείωνε η Κουμουνδούρου, «η κυβέρνηση της ΝΔ και το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας προκαλούν για μία ακόμη φορά την ελληνική κοινωνία, με την προνομιακή μεταχείριση καθηγητή Γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος συνελήφθη ως εμπλεκόμενος σε κύκλωμα εμπορίας ωαρίων και βρεφών που δρούσε στα Χανιά και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με χρηματική εγγύηση».

Ο τομεάρχης Διαφάνειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «Παύλος Πολάκης, αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα κλινικά, εκπαιδευτικά και διοικητικά του καθήκοντα, παρά τα όσα διαφορετικά ορίζει ο νόμος γι’ αυτές τις περιπτώσεις», τόνιζε η Κουμουνδούρου.

«Ο καθηγητής έχει ήδη απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του»

«Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, για πολλοστή φορά, σκόνταψε στην αλήθεια», επισήμανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην απάντησή του.

«Σήμερα, 30 Ιανουαρίου, εγκάλεσε τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη για δήθεν προνομιακή μεταχείριση καθηγητή Γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος συνελήφθη ως εμπλεκόμενος σε κύκλωμα εμπορίας ωαρίων και βρεφών. Μόνο που ο εν λόγω καθηγητής έχει ήδη απομακρυνθεί από τη θέση του, με υπουργική απόφαση που εξεδόθη στις 29 Ιανουαρίου, πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από τη γνωστοποίηση άσκησης δίωξης σε βάρος του που έγινε στις 27 του μηνός. Δηλαδή, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του πριν ξυπνήσουν, με χρονοκαθυστέρηση, τα αντιπολιτευτικά αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπρόσωποι του κόμματος θα μπορούσαν χτες στη Βουλή να ρωτήσουν τον υπουργό Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Όμως, ήταν προφανώς απασχολημένοι με το να καταψηφίσουν μια δωρεά 160 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Ωνάση για τη δημόσια εκπαίδευση, ενώ είχαν υπερψηφίσει πανηγυρικά μία αντίστοιχη χορηγία από το ίδιο Ίδρυμα όταν κυβερνούσαν.

Προς αποφυγή καταγγελιών εικονικής πραγματικότητας στο μέλλον, η λύση είναι απλή. Το γραφείο του υπουργού Παιδείας είναι πάντα ανοικτό και διαθέσιμο προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων. Ένα τηλεφώνημα αρκεί», τόνισε, καταλήγοντας στη δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Ουρές χιλιομέτρων την Τρίτη
11
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 9
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
42