Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Λακκούβες φονιάδες – Δείτε ΦΩΤΟ – Συμβουλές για νομική προστασία

50 μέτρα από την κεντρική είσοδο του Υπ. Μεταφορών στο Χολαργό, 20 μέτρα από την αφετηρία των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, δίπλα στην πιάτσα των ταξί και λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του ΜΕΤΡΟ Εθνική ΄Αμυνα χάσκουν επί μήνες δύο τεράστιες λακκούβες που ξεπερνούν σε βάθος τα 20 εκατοστά.

Οι συγκεκριμένες τρύπες στο οδόστρωμα βρίσκονται στον παράδρομο της Λεωφόρου Μεσογείων στην συμβολή του με την οδό Αναστάσεως και μάλιστα σε σημείο που ένα ΙΧ είναι αδύνατο να τις αποφύγει ενώ ο μοτοσυκλετιστής θα πρέπει να τις αντιληφθεί εγκαίρως και να κάνει επικίνδυνο ελιγμό.

Δείτε με προσοχή την μία λακκούβα. Κάποιος οδηγός τοποθέτησε πρόχειρα πριν από μήνες μία λαμαρίνα προκειμένου να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Λόγο όμως της καθημερινής αυξημένης κυκλοφορίας η λαμαρίνα υποχώρησε και εξέχει από την τρύπα σαν μαχαίρι έτοιμο να σκίσει τα λάστιχα των οχημάτων.

Όσο για τους οδηγούς μηχανής; Εάν κάποιος δεν αντιληφθεί άμεσα τις λακκούβες και πέσει μέσα σε αυτές δε θέλουμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί.

Απο το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες λεωφορεία (αφετηρία και τερματισμός), ταξί (πιάτσα ΜΕΤΡΟ Εθνικής Άμυνας), ΙΧ και μηχανές ενώ λόγω της έντονης κυκλοφορίας και των τελευταίων κινητοποιήσεων στο Υπουργείο Μεταφορών, ο χώρος είναι γεμάτος από άνδρες της Τροχαίας. Απο το ρεπορτάζ προκύπτει αν και ότι πολλοί οδηγοί έχουν ενημερώσει την Τροχαία και τον Δήμο Χολαργού για το πρόβλημα, κανείς δε μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάτι το οδόστρωμα να αποκατασταθεί.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι ενέργειες πρέπει να ακολουθήσετε μόλις διαπιστώσετε ότι το αυτοκίνητό σας ή η μηχανή που οδηγείται υπέστει ζημιά από λακκούβα του οδικού δικτύου; Με την βοήθεια νομικών το Νewsit σας δίνει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα που όλο και περισσότερους απασχολεί.

1.Καλέστε την Τροχαία προκειμένου να καταγράψει και επίσημα το συμβάν.
2.Φωτογραφίστε ακόμα και με το κινητό σας την κακοτεχνία και τις ζημιές που έχετε υποστεί.
3.Ενημερωθείτε από την τροχαία ή τον δήμο σε ποιον ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος (στο δημόσιο ή σε τοπική αρχή).
4.Ενημερώστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας κι αν υπάρχει τραυματισμός το ΕΚΑΒ για να επιβεβαιωθεί.
5.Σε περίπτωση τραυματισμού πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να πάρετε ιατρική βεβαίωση για σωματική βλάβη.
6.Συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας εντός 24 ορών και στείλτε εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα το οποίο θα γράφει πως επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.
7.Σε περίπτωση που ο αρμόδιος φορέας δεν ανταποκριθεί εντός 2 ημερών, καταθέστε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή με την απαίτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην αποζημίωσή σας.
8.Φροντίστε να υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα εκείνη του ατυχήματος.

Να σημειωθεί ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των οδών-έργων έχουν:

α) Για τις εθνικές οδούς, τις κεντρικές αρτηρίες πόλεων και τα δημόσια
έργα το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

β) Για το επαρχιακό δίκτυο και τις δευτερεύουσες οδούς η Τοπική
Αυτοδιοίκηση (δήμοι και κοινότητες).

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε για το που ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος μπορούμε να προσφύγουμε στους αρμόδιους εισαγγελείς της χώρας οι οποίοι αποφαίνονται για το ποιος φορέας φέρει την ευθύνη της αποζημίωσης.
Πάντως όσοι θα επιλέξουν να προχωρήσουν ενάντια του δημοσίου ή του δήμου που ευθύνεται για την κακοτεχνία άρα κατ’ επέκταση και για την ζημιά που έχουν υποστεί, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και επιμονή αλλά στο τέλος το βέβαιο είναι ότι θα αποζημιωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρύπες φονιάδες στο οδόστρωμα μεταξύ Αθήνας και Ν. Ψυχικού – Δείτε ΦΩΤΟ 

Φρεάτιο “χαντάκι” μέσα στην Λεωφόρο Κηφισίας


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και πως συμβάλουν στην προστασία των ζώων
Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης με αντικείμενο τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και την υιοθέτησή τους κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων
Πυροτεχνήματα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας – Εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α
Η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του προϊόντος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι - Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν
ΕΦΕΤ
Καιρός Πρωτοχρονιάς: Επέλαση ψύχους σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις – Πιθανότητα χιονοκαταιγίδων στο βόρειο Αιγαίο
Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα) της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και του Βορείου Αιγαίου
Χιονάνθρωπος στη Λέσβο
Τα κρούσματα της γρίπης φέρνουν ασφυξία στα νοσοκομεία: «Γολγοθάς» των ασθενών στα Επείγοντα, ελλείψεις σε αντιικά
Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, από τους 100 ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα με συμπτώματα λοίμωξης, περίπου το 10% εισάγεται για περαιτέρω νοσηλεία
Διάδρομος νοσοκομείου 7