Οι αγρότες στέλνουν το μήνυμα ότι «συνάντηση θα υπάρξει αν υπάρχουν και λύσεις στο «τραπέζι», μετά το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συζητήσει μαζί τους την Δευτέρα στο γραφείο του, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα.
«Ούτε ένα πόντο από τα μπλόκα» δεν σκοπεύουν να κουνηθούν, όπως δηλώνουν οι αγρότες στη Λάρισα, εάν δεν δοθούν ουσιαστικές λύσεις στον αγροκτηνοτροφικό τομέα.
Οι ίδιοι έφτασαν έξω από τα γραφεία του βουλευτή Χρήστου Καπετάνου, του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μάξιμου Χαρακόπουλου, καθώς και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστου Κέλλα. Εκεί, σε μια κίνηση συμβολισμού, πέταξαν σανό στις εισόδους των γραφείων.
Ο Ιορδάνης Ιωαννίδης, εκπρόσωπος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, δήλωσε μάλιστα ότι «εμείς δεν θα φάμε το σανό που μας δίνει η κυβέρνηση».
Στα χέρια τους κρατούσαν χαρτί με τα αιτήματα τους έτοιμοι να συνεχίσουν την μάχη τους, ενώ απειλούν ότι δεν θα πάνε στην συνάντηση που τους πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν δεν υπάρχουν «λύσεις στο τραπέζι».
Οι αγρότες έχουν επίσης παρκάρει τα τρακτέρ τους στου δρόμους της Λάρισας ως ένδειξη της διαμαρτυρίας τους.
Στον κόμβο της Νίκαίας παραμένουν παρατεταγμένα εκτοντάδες τρακτέρ, με την Εθνική οδο Αθηνών – Θεσσαλονίκης να παραμένει κλειστή.
Η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή εξυπηρετείται μέσω παραδρόμων, με τη ρύθμιση και την ευθύνη να ανήκουν στην Τροχαία, ώστε να αποφεύγονται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.
Ακόμα μεγαλύτερη από την συγκεκριμένη κινητοποίηση θα είναι αυτή του Σαββάτου όπου θα γίνει η πανελλαδική αγροτική σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας στις 12:00. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα επικαιροποιήσουν τον συντονισμό των μπλόκων, να επαναλάβουν τα αιτήματα τους και θα σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα τους.
