Ελλάδα

Λήξη συναγερμού στη Βουλή για τον φάκελο με την λευκή σκόνη: Ρώσος έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο φάκελος αφού περισυλλέχθηκε στάλθηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης (08.07.2025) καθώς εντοπίστηκε ένας ύποπτος φάκελος έξω από τη Βουλή.

Ο φάκελος βρέθηκε στην αλληλογραφία της Βουλής και είχε παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπήρχε υποψία πως ο φάκελος περιείχε άνθρακα και αμέσως σήμανε συναγερμός. Όπως αποδείχθηκε, ο φάκελος προερχόταν από Ρώσο πολίτη.

Πυροσβεστικά οχήματα

Πυροσβεστικά οχήματα

Πυροσβεστικά οχήματα
Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης
Πυροσβέστες
Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

Στο σημείο έφτασαν και ξεκίνησαν έρευνες 12 πυροσβέστες με την ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και 4 οχήματα. Οι αρχές αποφάσισαν να λάβουν ενισχυμένα μέτρα και έτσι έκλεισε και η κεντρική είσοδος της Βουλής.

Μετά από την επιτυχημένη επιχείρηση περισυλλογής του φακέλου, αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει κίνδυνος και έτσι έληξε ο συναγερμός.

Ο φάκελος αφού περισυλλέχθηκε στάλθηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Για το σοβαρό περιστατικό έκανε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) και ο λογαριασμός της πυροσβεστικής.

Πυροσβέστες

pirosvestes vouli

«Σε εξέλιξη επιχείρηση περισυλλογής ύποπτου φακέλου από εξωτερικό χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με την ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και 4 οχήματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα