Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Β. Μαρινάκης: Ο εφοπλιστής και… άρχοντας του Πειραιά που θα “χτυπούσαν” οι τρομοκράτες

Β. Μαρινάκης: Ο εφοπλιστής και… άρχοντας του Πειραιά που θα “χτυπούσαν” οι τρομοκράτες

Στο στόχαστρο τρομοκρατών βρισκόταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως αποκάλυψαν σήμερα το απόγευμα ο Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, μετά τη σύλληψη 30χρονου που φέρεται να είναι συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη.  

Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας έγινε ευρέως γνωστός από τη στιγμή που έγινε ιδιόκτητης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός το 2010.

Ωστόσο, από το 1992 δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας. Ειδικότερα, από το 1992 έως το 1995 υπήρξε Εμπορικός Διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Ship Management Corp και διήθυνε τις δραστηριότητητες των επιχειρήσεων που σήμερα αποτελούν την Capital Maritime.

Από το Μάρτιο του 2007 είναι Πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Product Partners L.P., οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο (Nasdaq:CPLP). Επίσης από το Μάρτιο του 2005 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Maritime & Trading Corp. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Crude Carriers Corp., εταιρίας συνδεδεμένης με την Capital Maritime, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονταν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υορκης (NYSE:CRU) από το Μάρτιο 2010 έως τη συγχώνευσή της με την Capital Product Partners L.P. το Σεπτέμβριο του 2011.

Διαθέτει και άλλες σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας, της ναυτιλίας και του real estate. Στα ετήσια ναυτιλιακά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards του 2009, η εταιρία του Capital Ship Management Corp. εξελέγη ως “Tanker Company of the Year”, ενώ τo 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης βραβεύτηκε ως “Greek Shipping Newsmaker of the Year”. To 2013, στη λίστα των Lloyd’s με τις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, κατατάχθηκε στην 73η θέση.

Η ζωή του

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1967. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό Διεθνών Σχέσεων.

Είναι γιος του εφοπλιστή Μιλτιάδη Μαρινάκη και της Ειρήνης Μαρινάκη (το γένος: Καρακατσάνη). Ο πατέρας του εξελέγη βουλευτής με την Ν.Δ. και ήταν ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τους στόχους των τρομοκρατών: Ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, η Siemens, ο Θ. Βενιάμης και Θ. Φέσσας

Καλάσνικοφ, σφαίρες και πλαστές ταυτότητες στις “γιάφκες” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Όλα όσα βρήκε η Αντιτρομοκρατική

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε μεγάλη πολυεθνική στον Πειραιά – Παρακολουθούσαν γνωστό εφοπλιστή – Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βύρωνα

Τέσσερις οι στόχοι των τρομοκρατών! Τρείς εφοπλιστές και μια πολυεθνική στο λιμάνι του Πειραιά – Θα χτυπούσαν στις 4 Οκτωβρίου

Σε αυτό το γκαράζ βρέθηκαν τα σχέδια για τρομοκρατική επίθεση σε πολυεθνική εταιρία στον Πειραιά – ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε