Ελλάδα

Μάτι: Το μακάβριο μυστικό του νεκροταφείου της Νέας Μάκρης

Σε λάκκο, στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης έχουν ταφεί αταυτοποίητοι νεκροί της μεγάλης πυρκαγιάς. Τι απάντησε σε καταγγελία κατοίκου ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Δυο χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι και τα ερωτήματα αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη την μαύρη εκείνη μέρα στο πανέμορφο τουριστικό θέρετρο της Αττικής, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα ξεπερνώντας κάθε ανθρώπινη φαντασία.

Πέρα από τα στοιχεία που συνεχώς αποκαλύπτονται και αφορούν στην παράλυση ενός ολόκληρου κρατικού μηχανισμού μπροστά στον πύρινο εφιάλτη, που αφαίρεσε ζωές και κατέστρεψε περιουσίες, ένα νέο μακάβριο ερώτημα έρχεται να ξύσει εκ νέου μια πληγή, που δεν λέει με τίποτα να κλείσει.

Τελικά πόσα ήταν τα θύματα της τραγωδίας και αν ήταν πάνω από 102, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και τις ταυτοποιήσεις των σορών, πόσα επιπλέον θάφτηκαν χωρίς να τα αναζητήσει ποτέ κανένας;

Δυο χρόνια μετά και το ερώτημα αυτό έρχεται να θέσει επί νέας βάσης μια ανάρτηση στο Facebook, που μόνο ανατριχίλα και αγανάκτηση προκαλεί. Σύμφωνα με την μαρτυρία της Εύας Νικολοπούλου, η οποία στην φονική πυρκαγιά αποχαιρέτησε για πάντα και με τον πιο βίαιο τρόπο την μητέρα της, στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης υπάρχει ένα άφτιαχτο ακόμα μνήμα, το οποίο κρύβει το δικό του μακάβριο μυστικό, καθώς όπως την ενημέρωσε ο ιερέας του κοιμητηρίου μέσα εκεί έχουν ταφεί άγνωστος αριθμός απανθρακωμένων ανθρώπων, που δεν αναγνωρίστηκαν και δεν αναζητήθηκαν ποτέ!

Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση που συνοδεύεται και από δυο φωτογραφίες του συγκεκριμένου τάφου αναφέρει:

«Επειδή τα γεγονότα και ο πόνος στο Μάτι δεν έχει τέλος και ξεπερνά κάθε φαντασία. Πηγαίνοντας την Πέμπτη να τελέσω τρισάγιο στον τάφο της μαμάς μου στο Κοιμητήριο Νέας Μάκρης έκανα μια…ανακάλυψη! Στο σημείο που βλέπετε, σύμφωνα με τον ιερέα του κοιμητηρίου, είναι θαμμένα μέλη (!) απανθρακωμένων ανθρώπων εκείνης της αποφράδας ημέρας».

Και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να περιγράψω την φρίκη που αισθάνθηκα όταν συνειδητοποίησα την αδιαφορία και την ασέβεια. Τα οστά σε λίγο θα ξεθαφτούν από την βροχή καθώς το χώμα υποχωρεί, οι καρεκλίτσες στη σκιά αποτελούν ιδανικό σημείο για ξεκούραση και κανείς δεν έβαλε έστω ένα σταυρό στα αζήτητα που δεν κατάφεραν ποτέ να συμπληρώσουν κάποιο μακάβριο παζλ. Αυτή την εικόνα προσβάλλει με έναν ακόμη τρόπο τη μνήμη των νεκρών μας».

Η νεαρή μητέρα δεν έμεινε μόνο στα λόγια και στις αναρτήσεις, καθώς λίγη ώρα μετά απέστειλε προσωπική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, όπου τον ενημέρωνε σχετικά με τα όσα είδε και έμαθε. Προς τιμήν του ο δήμαρχος όχι μόνο της απάντησε, αλλά της ανέφερε πως θα πράξει άμεσα τα δέοντα, προκειμένου να αποδοθούν στους νεκρούς οι δέουσες τιμές.

Με νέα της ανάρτηση στο Facebook η Εύα Γαλανοπούλου, ενημέρωσε εκ νέου τους διαδικτυακούς της φίλους για τη νέα αυτή εξέλιξη:

 

Η απάντηση του Δημάρχου Μαραθώνα

Επειδή δεν μου αρέσει απλώς να δημιουργώ εντυπώσεις, επειδή η διάδοσή ψευδών αλλά εντυπωσιακών ειδήσεων μπορεί να μας κάνει πολύ μεγάλο κακό, και επειδή για κάθε θέμα πρέπει να απευθύνεσαι στον καθ’ ύλην αρμόδιο αλλά και γιατί η γνώση πρέπει να μοιράζεται σημειώνω ότι:

Σήμερα έλαβα mail από τον δήμαρχο Μαραθώνα κ.Τσίρκα ως απάντηση στην επιστολή μου σε σχέση με το Κοιμητήριο Νέας Μάκρης (προηγούμενη ανάρτηση). Ο κ. Τσίρκας σε αυτό δηλώνει ότι με θλίψη διάβασε το περιεχόμενο της επιστολής μου και με διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία αποκατάστασης του εν λόγω σημείου προκειμένου να αποδοθούν στους νεκρούς οι δέουσες τιμές. Με αυτό τον αόριστο και ταυτόχρονα οριστικό τρόπο αποδέχεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν ταφεί ταυτοποιημενα ή μη απανθρακωμένα ανθρώπινα μέλη επιβεβαιώνοντας τις φήμες και τις πληροφορίες… Ας ελπίσουμε ότι θα πράξει πραγματικά τα δέοντα αν και με εκπλήσσει το γεγονός πως από εμένα έμαθε την αλήθεια…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Ουρές χιλιομέτρων την Τρίτη
11
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 9
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
42