Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη Όμικρον, θα γεμίσει ο κόσμος

Για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού και τη μεταδοτικότητά της μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μάλιστα προειδοποίησε πως «τα δύσκολα περιστατικά είναι της Δέλτα, αυτά είναι που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα και τις επιπλοκές, όμως η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική, και θα γεμίσει ο κόσμος με τη μεταδοτικότητα που υπάρχει».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να κλείσουμε τον κόσμο μέσα, άρα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και η τρίτη δόση».

«Δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεταδοτική η Όμικρον πριν βγεις κανείς κάνει ράπιντ τεστ, και μετά ξανακάνεις μετά από 1 – 2 μέρες» τόνισε και ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων COVID μπορεί να φθάνει και τις 100.000.

Η τρίτη δόση, διαβεβαίωσε η γιατρός, θα μας εξασφαλίσει και για την Όμικρον σε καλά ποσοστά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στις απλές κλίνες COVID στην Αττική που έχουν πληρότητα 67% συγκριτικά με τη Βόρεια Ελλάδα που είναι στο 52%. Οι ΜΕΘ σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι στο 88 – 89% πληρότητα».

«Ευχόμαστε τα περιστατικά COVID με Όμικρον, που είναι πάρα πολλά, να μη φτάνουν ούτε στις απλές κλίνες ούτε στις μονάδες, για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα» σημείωσε η κ. Παγώνη.

Με αφορμή και το περιστατικό της 16χρονης στη Θεσσαλονίκη, προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά. «Υπάρχει πολύ μεγάλη ασφάλεια βάσει μελετών, ήδη στο εξωτερικό έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί και η ηλικία 5- 7 έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό… Να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ώστε και τα παιδιά να είναι ασφαλή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το δείπνο τρεις μέρες πριν την δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, τα χρέη των 50.000 ευρώ και οι απειλές του 35χρονου δράστη
Ο δολοφόνος στην διαδρομή Ναύπλιο - Αθήνα ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και είχε κουκουλωθεί με μια μπλε πετσέτα, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες
Η πρώην σύζυγος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 2
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζει από θαύμα, πιστεύουμε ότι είναι εμπρησμός» λέει ο δικηγόρος του για τη φωτιά στο διαμέρισμα της Πατησίων
«Αν δεν υπήρχε μια γειτόνισσα να του χτυπήσει την πόρτα και να του πει "βγες έξω γιατί έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου", αυτή τη στιγμή ο Πέτρος δεν θα ήταν στη ζωή»
Φωτιά στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη 3