Ελλάδα

Με εγκαύματα και μελανιές σε όλο του το σώμα έφτασε το 4χρονο κοριτσάκι στο «Παίδων» – Η ιατροδικαστική θα ρίξει «φως» στην υπόθεση

Η 20χρονη μητέρα συνελήφθη κι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Οι Αρχές αναζητούν κι άλλα άτομα που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της κακοποίησης του μικρού παιδιού

Νέα σοκαριστική υπόθεση άγριας κακοποίησης μικρού παιδιού από τη μητέρα του διερευνούν με μεγάλη προσοχή οι αστυνομικές αρχές.

Μία 20χρονη γυναίκα από τη Συρία τηλεφώνησε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (12.02.25) στο ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι η 4χρονη κορούλα της έχει υποστεί εγκαύματα.

Πράγματι, το απόγευμα της ίδιας ημέρας το 4χρονο παιδί συριακής υπηκοότητας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ως περιστατικό με εγκαύματα, με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β., συνοδευόμενο από τη μητέρα του.

Κατά την εξέταση της 4χρονης από τους εφημερεύοντες ιατρούς διαπιστώθηκαν εκτεταμένα εγκαύματα 1ου, 2ου και 3ου βαθμού στο πρόσωπο, στον τράχηλο, σε όλη την πρόσθια πλευρά του θώρακα, στην κοιλιακή χώρα, σε διάφορα σημεία των χεριών και των ποδιών της, ενώ επίσης έφερε πολλαπλές εκχυμώσεις στο σώμα της.

Από τα μέχρι στιγμής  στοιχεία προκύπτει ότι το ανήλικο παιδάκι βρισκόταν αβοήθητο, σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση για την ζωή του, για τουλάχιστον 4 ημέρες, στην οικία μαζί με την μητέρα του, η οποία, εν τέλει, το μετέφερε χθες  αρχικά στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» και λόγω της επιδείνωσης της υγείας του, διακομίστηκε στο εφημερεύον Νοσοκομείο Παίδων.

Οι συνθήκες και ο τρόπος πρόκλησης των σωματικών βλαβών διερευνώνται από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

Η μητέρα της ανήλικης το βράδυ της ίδιας ημέρας προσήχθη στη ΓΑΔΑ, όπου και συνελήφθη. 

Παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης, η οποία  έγινε χθες το πρωί στο νοσοκομείο Παίδων « Η Αγία Σοφία».

Μετά από την ιατροδικαστική εξέταση η 20χρονη μητέρα από τη Συρία οδηγήθηκε  συνοδεία αστυνομικών με την σχηματισθείσα δικογραφία ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικοί του Ανηλίκων μαζί με ειδικούς παιδοψυχολόγους θα προσπαθήσουν να μιλήσουν με το 4χρονο κοριτσάκι – όταν αυτό είναι εφικτό – προκειμένου να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Μάλιστα, θα αναζητήσουν και άλλα άτομα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν συμμετείχαν ή γνώριζαν για την  άγρια κακοποίηση του 4χρονου παιδιού.

Σημειώνεται, τέλος, η επιμέλεια του παιδιού αναμένεται να αφαιρεθεί από τη μητέρα και να δοθεί αλλού. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένταση στην πορεία για την Παλαιστίνη στο Σύνταγμα: Πλήθος κόσμου φώναξε συνθήματα κατά του πολέμου – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο - Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία έως την πρεσβεία του Ισραήλ
Διαδηλωτές
Ανανεώθηκε πριν 43 λεπτά
5
Συγκλονίζει ο καρκινοπαθής που κατήγγειλε πως πήρε 1 χρόνο μετά τη βιοψία του: «Αντί συγγνώμης μου ζητούν τα ρέστα»
Ο 56χρονος κατήγγειλε πως το Δημόσιο του ζητά πλήθος εγγράφων και 2 πραγματογνωμοσύνες οι οποίες καθυστερούν την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης - «Δεν θα προλάβω, θα βγει πρώτα η νεκροψία μου»
Άνδρας
3,5 χρόνων κορίτσι πνίγηκε σε πισίνα στη Ρόδο - Υπεράνθρωπη η προσπάθεια των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή
Το παιδί διασκέδαζε υπό την επίβλεψη της γιαγιάς του - Αυτόπτες μάρτυρες το ανέσυραν από την πισίνα μελανιασμένο και χωρίς τις αισθήσεις του - Οι διασώστες ξεκίνησαν άμεσα τη διαδικασία ανάνηψης αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά
Πισίνα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
18