Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεγάλος νικητής η αποχή! Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη – Πάνω από το 50% το ποσοστό της

– ‘Ενας στους δυο ψηφοφόρους δεν φαίνεται να πήγε να ψηφίσει
– Άδεια ήταν τα εκλογικά τμήματα γεμάτες οι καφετέριες
– Αναστάτωση στα κομματικά επιτελεία

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του NewsIt για τη μεγάλη αποχή που όπως φαίνεται θα είναι ο κυρίαρχος νικητής των φετινών εκλογών, με τους πολίτες να καταψηφίζουν με αυτό τον τρόπο το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι ένας στους δυο ψηφοφόρους δεν πήγε να ψηφίσει. Τα επιτελεία των κομμάτων είναι επι ποδός βλέποντας οτι η αποχή έχει ξεπεράσει τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δήμου Πειραιά, όπου μόνο το 41,7% των πολιτών πήγαν να ψηφίσουν, γεγονός που σημαίνει ότι η αποχή έφθασε το 58,3%.

Ανάλογη περίπτωση και ο δήμος Κεφαλονιάς, όπου μόνο το 35% πήγαν να ψηφίσουν άρα η αποχή ξεπέρασε το 65%. Στον Δήμο Αθηναίων, η αποχή έφθασε το 58%, αφού προς το παρόν από την καταμέτρηση φαίνεται πως μόνο το 42% πήγε να ψηφίσει.

Αυτή είναι η εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός  φακός του Newsit στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Οι Έλληνες έδειξαν να προτιμούν τις καφετέριες από τις εκλογές. Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το μεσημέρι. Οι εικόνες που καταγράψαμε ήταν άδεια εκλογικά κέντρα και γεμάτες καφετέριες.

Και αυτή είναι η εικόνα απο το εκλογικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλό.

Η εικόνα είναι από το 16ο  δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού και ένα από τα άδεια εκλογικά κέντρα που φιλοξενεί

Το Newsit έκανε ρεπορτάζ σε γειτονιές και δήμους για να “αφουγκραστεί” τους ρυθμούς της εκλογικής διαδικασίας αλλά και τις σκέψεις των Ελλήνων που επέλεξαν να ψηφίσουν ή απλά προτίμησαν να απολαύσουν την ηλιόλουστη ημέρα.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως στην “ψηφοφορία” εκλογές η καφές οι περισσότεροι επέλεξαν να χαλαρώσουν. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στον Κορυδαλλό μέχρι τις 1 και μισή μόλις το 10 % των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχε προσέλθει στις κάλπες.

Η εικόνα μπροστά από εκλογικό κέντρο της Καλιθέας στις 11 το πρωί

Μια ώρα νωρίτερα στα 8 από τα εκλογικά κέντρα του Πειραιά που στεγάζονται στο 8ο δημοτικό σχολείο του δήμου μόλις το 15% των ψηφοφόρων είχε πάει να ψηφίσει.

Στις 2 και μισή στην Καστέλα μόλις ένας στους 4 ψηφοφόρους είχε εμφανιστεί  για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit μεγάλη είναι η αποχή μέχρι αυτή την ώρα σε πολλές επαρχειακές πόλεις και χωριά όπου “δεν έχουν πάει να ψηφίσουν ούτε οι μισοί” είπε χαρακτηριστικά στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Ωραία μέρα σκοτεινός ορίζοντας


Δείτε που ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι

Ποιές κρίσιμες περιφέρειες θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές

Άρχισαν τα προβλήματα σε Κρήτη, Ρόδο και Θεσσαλονίκη

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές – Κυριαρχούν οι λέξεις “τεστ” και “χρεοκοπία”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε