Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ωραία μέρα….σκοτεινός ορίζοντας

ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΩΡΑ 15.30 ΦΩΤΟ NEWSIT

– Ωραία μέρα για βόλτα,καφέ και για εκλογές
– Σκοτεινός ο ορίζοντας από τα μέτρα και τον πρυπολογισμό που έρχονται
– Κίνδυνος για την τρίτη δόση του δανείου

Σε λίγες ώρες η ηλιόλουστη αυτή Κυριακή των εκλογών θα είναι παρελθόν και τη θέση της θα πάρει ένας σκοτεινός ορίζοντας πάνω από τον τόπο μας γιατί ξεπροβάλλουν δυσβάσταχτα μέτρα και ένας προυπολογισμός έκτακτης ανάγκης αφού ο συναγερμός για την τρίτη δόση του δανείου έχει ήδη σημάνει.
 
Η ζημιά από την πολιτική αστάθεια και την ακατάσχετη εκλογολογία έγινε στην έτσι και αλλιώς ημιθανή οικονομία μας και μην αναζητήσετε αλλού για το ποιός θα την πληρώσει,καθρέφτες έχουμε όλοι στα σπίτια μας και ας κοιταχτούμε και να δούμε επίσης πως και γιατί εκτινάχτηκαν τα spreads σε επίπεδα προ μνημονίου. 

Συνεπώς έρχονται  νέα μέτρα ,ακόμα και πριν τον δυσβάσταχτο όπως αναμένεται προυπολογισμό.Την πρώτη γεύση θα την πάρουμε με τις αυξήσεις στα τσιγάρα και σε όλα τα προιόντα που θα ακριβύνουν με τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ.
 
Μετά έρχονται κύματα απομακρύνσεων από το Δημόσιο και μειώσεις μισθών δημοσιών υπαλλήλων.
 
Και τα χειρότερα που ακόμα δεν μπορούμε να διανοηθούμε θα έρθουν εαν κινδυνεύσει η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου μας και από τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας ,είτε ελεγχόμενης είτε…
 
Τουλάχιστον οι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι είδαν το φως του ήλιου μετά από περίπου 2 μήνες στο σκοτάδι,εμείς θα αντέξουμε για να τους σπάσουμε το ρεκόρ ;
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε