Ελλάδα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τι απαντά η διαχειρίστρια εταιρεία για το πρόβλημα στην κυκλοφορία

«Βάσει πρωτοκόλλου, πραγματοποιήθηκε η αποβίβαση των επιβατών στην αποβάθρα του σταθμού ''Πανεπιστήμιο''»

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το Μετρό Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης (04.11.2025) για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε το πρωί στην κυκλοφορία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, στις 8:20 το πρωί στον σταθμό «Πανεπιστήμιο», στην τροχιά 1, τεχνικό ζήτημα εμφανίστηκε σε συρμό, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην αποβάθρα και πριν την αναχώρησή του προς τον επόμενο σταθμό.

«Βάσει πρωτοκόλλου, πραγματοποιήθηκε η αποβίβαση των επιβατών στην αποβάθρα του σταθμού. Για τη μεταφορά του συρμού στο Αμαξοστάσιο εφαρμόστηκε η σχετική για την περίπτωση, πιστοποιημένη από τον διεθνή ανεξάρτητο φορέα αξιολόγησης ασφάλειας λειτουργίας (TUV Rheinland), διαδικασία απομάκρυνσης του συρμού. Σύμφωνα με αυτή και σε απόλυτη ταύτιση με τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος του Μετρό Θεσσαλονίκης, προβλέπεται σύζευξη συρμών (train coupling), κατά την οποία λειτουργικός συρμός χωρίς επιβάτες, προσδένεται στον προς απομάκρυνση συρμό και τον μετακινεί με ασφάλεια στο Αμαξοστάσιο», επισημαίνει το Μετρό Θεσσαλονίκη.

Σημειώνει πως η σύζευξη συρμών «εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες διεθνώς, σε όλα τα συστήματα μετρό και στους σιδηροδρόμους, εντάσσεται στα αναγνωρισμένα σενάρια κανονικής ή υποβαθμισμένης λειτουργίας, και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας συρμός που εμφανίζει τεχνικό ζήτημα (είτε φέρει επιβαίνοντες, είτε όχι), χρειάζεται να μετακινηθεί στον προορισμό του» και προσθέτει ότι «κατά τη διάρκεια του συμβάντος, όλοι οι σταθμοί της Γραμμής εξυπηρετήθηκαν με εφαρμογή εναλλακτικών σεναρίων κυκλοφορίας».

Η εταιρεία ΤΗΕΜΑ υπογραμμίζει «ότι η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» και διαβεβαιώνει ότι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, «κάθε διαδρομή πραγματοποιείται μόνο όταν όλες οι συνθήκες είναι απόλυτα ελεγμένες και καλύπτονται οι υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εντατικοί έλεγχοι αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας: Συνελήφθη γυναίκα που οδηγούσε πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
Στους παραβάτες που βρέθηκαν θετικοί στο αλκοτέστ επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα οχήματα απομακρύνθηκαν με γερανό
Έλεγχοι αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους – Πρωτοφανής ταλαιπωρία για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων
Οι αγρότες αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στην πόλη της Λάρισας - Στα Μάλγαρα, ανοιχτά παραμένουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Θεσσαλονίκη, λόγω της αυξημένης κίνησης
Ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα
«Της είπα μην πας» ήταν τα τελευταία λόγια της μητέρας της 31χρονης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια
Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει στην Αθήνα η νεκροψία - νεκροτομή στις σορούς των τεσσάρων άτυχων ορειβατών για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους
Η δασκάλα που έχασε τη ζωή της στα Βαρδούσια όρη