Ελλάδα

Μια γυναίκα πίσω από τη σχεδίαση του “ευρωπαϊκού” και “ελληνικού” αόρατου μαχητικού

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε αποφασίσει να ενταχθεί σ΄ ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη κατασκευή ενός μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους,ήταν ασφαλώς μια έκπληξη ,γιατί δυστυχώς σε άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις …αδιαφορήσαμε.

Όμως η εκπλήξεις για το Neuron ,το ευρωπαϊκό ucav στο οποίο η Ελλάδα έχει σημαντική συμμετοχή και ρόλο δεν σταματούν εδώ.

Μια γυναίκα η κα.Ζαϊρα Ρήγα, είναι η επικεφαλής της Διεύθυνσης Έρευνας,Σχεδίασης και Ανάπτυξης Αεροδιαστημικών Συστημάτων της ΕΑΒ και συνεπώς η γυναίκα που συντόνισε όλη τη προσπάθεια για τη σχεδίαση των “ελληνικών” συστημάτων και κομματιών του Neuron.Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας εντυπωσιάζει αλλά κακά τα ψέμματα στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε συνηθίσει τα αυτονόητα.Μια γυναίκα επικεφαλής στη σχεδίαση ενός τόσο προχωρημένου συστήματος,εξακολουθεί να αποτελεί μάλλον εξαίρεση,για την ελληνική πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ – Σταθερά χαμηλή η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 06 με 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 15, στα δυτικά τοπικά τους 16 και στη νησιωτική χώρα τους 16 με 17 και στα Δωδεκάνησα τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου
καιρός