Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μίνα Γκάγκα σε Στέφανο Τσιτσιπά: Συνέχισε να παίζεις τένις, εκεί μας κάνεις περήφανους

Μίνα Γκάγκα σε Στέφανο Τσιτσιπά: Συνέχισε να παίζεις τένις, εκεί μας κάνεις περήφανους

Μια αποστομωτική απάντηση με στοιχεία για τις νοσηλείες νέων με κορονοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία επεφύλαξε η Μίνα Γκάγκα στον Στέφανο Τσιτσιπά που προέκυψε… αντιεμβολιαστής.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Μίνα Γκάγκα, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Σωτηρία, ζήτησε από τον Στέφανο Τσιτσιπά να παίζει τένις γιατί «εκεί μας κάνεις περήφανος» και να μη… μπλέκεται με τα της επιστήμης.

Και χρειάστηκαν μόνο 76 λέξεις για να «πει» στον Έλληνα τενίστα πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι στον κορονοϊό…

Έγραψε η Μίνα Γκάγκα στην ανάρτησή της: «Απάντηση στο Στέφανο Τσιτσιπά: Μόνο στο «Σωτηρία»,  τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών. Είχαν βαρειά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη-επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο!

Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι;

Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τέννις, εκεί μας κάνεις περήφανους». 

Δείτε την ανάρτησή της

 

Η ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα ήρθε μετά και τις νέες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο λόγω του νεαρού της ηλικίας του! 

Η ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα για τα όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το εμβόλιο και έχουν προκαλέσει σάλο ήρθε μετά τις αναφορές (μόνο σήμερα) του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και του καθηγητή Αχιλλέα Γραβάνη.

Ο τελευταίος, σε ανάρτησή του στο Facebook, του παρέθεσε επιστημονικά δεδομένα και τον κάλεσε να τα διαβάσει πριν αποφασίσει πότε θα εμβολιαστεί. Κάτι που τον κάλεσε να κάνει άμεσα.

«Επειδή ταξιδεύεις διαρκώς, έρχεσαι σε επαφή με πολλούς δραστήριους νέους ανθρώπους θα σου συνιστούσα να εμβολιαστείς άμεσα, ώστε πέραν της υγείας σου και των αγαπημένων σου να προστατεύσεις και την τεράστια πρωταθλητική σου προσπάθεια που όλοι καμαρώνουμε και είμαστε περήφανοι!», κατέληξε στην ανάρτησή του ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δείτε όλα όσα έγραψε…

 

Μένει να δούμε αν και πως θα αντιδράσει σε όλα αυτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ήδη ο πατέρας του, Απόστολος, προσπάθησε να τον δικαιολογήσει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις