Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητέρα Φύσσα: “Δικαιοσύνη θα ήταν να γυρίσει ο Παύλος πίσω”

ΦΩΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΦΩΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του μιλάει για τη μέρα που σταμάτησε ο χρόνος με τη δολοφονία του γιου της, τονίζοντας πως περιμένει την αυστηρότερη ποινή για τους δολοφόνους.

Μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής”, η μητέρα του Παύλου Φύσσα λύνει τη σιωπή της και μιλάει για τη μέρα που σταμάτησε ο χρόνος με τη δολοφονία του γιου της.

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνο το βράδυ και έχουν ήδη προγραμματιστεί διήμερες αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του.

“Η μόνη δικαιοσύνη θα ήταν να γυρίσει ο Παύλος πίσω. Και ισόβια να ρίξουν στον δολοφόνο και σε όσους εμπλέκονται, ε και; Δεν αλλάζει κάτι…”, τόνισε η μητέρα του και συνέχισε: “Για μας είναι σαν εκείνη την ημέρα. Μόνο που ο πόνος είναι πιο βαθύς, πιο έντονος. Ξέρεις τι είναι να μην έχει τίποτα άσχημο να θυμηθείς;”.

Με δυσκολία μιλούσε κάθε φορά που ανέφερε το όνομα του γιου της: “Δεν μας ρώτησαν όμως. Ποιος θα έδινε το παιδί του; Και για ποια κοινωνία, για ποιον κόσμο; Τυχαία βγήκε η Χρυσή Αυγή στην επιφάνεια; Ποτέ στη ζωή μου δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έχανα έτσι τον Παύλο. Πίστευα ότι αυτό έχει τελειώσει. Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα του έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το εγγόνι του από τους φασίστες που πολέμησε εκείνος σαν φαντάρος”.

Όσο για εκείνο το βράδυ, σχολίασε: “Αν δεν ήταν εκείνο το βράδυ μαζί του η Χρύσα, δεν θα ξέραμε τι είχε γίνει. Η Χρύσα ήταν εκείνη που πίεσε τους αστυνομικούς να πάνε στο σημείο. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα” διηγείται η μητέρα του Παύλου και λέει με παράπονο: “Έφυγε για πάει να δει μπάλα και δεν γύρισε! Είναι τρελό, είναι τρελό! Κι ο κόσμος να κοιτάει από τα μπαλκόνια του και να φοβάται να κατέβει”.

Αυτό που περιμένει τώρα, όπως λέει, είναι η τιμωρία του δολοφόνου αλλά και των ηθικών αυτουργών: “Θέλω να πιστεύω ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ψήφοι της… ντροπής! – Η Χρυσή Αυγή σάρωσε στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα – Διπλασίασε το ποσοστό της στο Δίστομο που… μαρτύρησε από τους Ναζί!

Προκαλεί ο δολοφόνος του Π.Φύσσα: Ήμουν σε άμυνα

Νέες απειλές Κασιδιάρη για υποκλοπές συνομιλιών με βουλευτές της ΝΔ – Φωτογραφίες σοκ με τον Ρουπακιά να φεύγει σαν κύριος μετά τη δολοφονία Φύσσα

Ρουπακιάς σε δημοσιογράφους: Δεν θα με δικάσετε εσείς!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε