Ελλάδα

Μπακογιάννης: Επίσκεψη στην Πρίστινα και συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου

Στενότερη συνεργασία με ανταλλαγή καλών πρακτικών και επιτυχημένων δράσεων συμφώνησαν να έχουν οι πρωτεύουσες της Ελλάδας και του Κοσόβου, κατά την επίσημη επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στο Κόσοβο που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Ο κ. Μπακογιάννης, επισκέφθηκε την Πρίστινα προσκεκλημένος του Κοσοβάρου ομολόγου του, Σπέντ Αχμέτι . Η επίσκεψη του, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, εντάσσεται «στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο πρωτευουσών, αλλά και του ευρύτερου ενδιαφέροντος για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων». Σήμερα έγινε δεκτός και από τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι , με τον οποίο συζήτησαν «σχετικά με τη διπλωματία των πόλεων, τη διαχείριση της πανδημίας και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας, αλλά και για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Στις συνομιλίες που είχε με το δήμαρχο της Πρίστινα, ο κ. Μπακογιάννης «μετέφερε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει κατακτήσει η Αθήνα» ενώ επισκέφθηκε μια σειρά από ιδρύματα και φορείς που στοχεύουν στη στήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας αλλά και των ευάλωτων πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, «ειδικό ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μπακογιάννης για την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ επέλεξε να επισκεφτεί και το στρατόπεδο της KFOR, όπου εδρεύει η Ελληνική Δύναμη του Κοσόβου». Η επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων, ολοκληρώθηκε με την συνάντησή του με τον επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιο, στο ιστορικό Μοναστήρι Γκρατσάνιτσα.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Μπακογιάννης υπενθύμισε την προ 15 ετών θητεία του στην Παγκόσμια Τράπεζα στο Κόσοβο και χαρακτήρισε την επίσκεψη «ευκαιρία να μεταφέρουμε τεχνογνωσία και καλές πρακτικές από την Αθήνα σε μια πόλη που αναπτύσσεται ραγδαία, να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς, αλλά και να επιβεβαιώσουμε τον ιστορικό ηγετικό ρόλο της Αθήνας στην ευρύτερη γειτονιά μας. Ήταν τιμή μου να συναντήσω και να ευχαριστήσω τους δικούς μας ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη του Κοσόβου. Αξέχαστη η επίσκεψη στο βυζαντινό μοναστήρι της Γκρατσάνιτσα και η συζήτηση με τον επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ειρήνη Μουρτζούκου: Το πόρισμα των ιστοπαθολόγων για τα 4 μωρά δεν δείχνει παθολογικά αίτια αλλά σημάδια υποξίας για το θάνατό τους
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από το LiveNews, για τους θανάτους των τεσσάρων από τα παιδιά που πέθαναν ενώ τα πρόσεχε...
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
Νεκρός 70χρονος κτηνοτρόφος στην Λάρισα από κρούσμα Αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας Κονγκό - Μολύνθηκε από τσιμπούρι
Η νόσος εκδηλώνεται με ποίκιλα συμπτώματα και βαρύτητα, από ασυμπτωματική λοίμωξη (σε περίπου 85% των κρουσμάτων) ή ήπια εμπύρετη νόσο, έως πολύ σοβαρή νόσο
Λάρισα: Νεκρός 70χρονος κτηνοτρόφος από κρούσμα Αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας – Κονγκό
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία στη Λαμία - «Τι πήγες και είπες ρε;»
«Εγώ το έκανα το ομολογώ. Δεν είχα στο μυαλό μου να τον σκοτώσω», είπε στην απολογία του ο δράστης πριν Εισαγγελέας και ανακριτής διατάξουν την προφυλάκισή του
Ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία στη Λαμία, κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια
3