Ελλάδα

“Μπορούμε να δανειστούμε και απο αλλού…”

 

Σε δανεισμό μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη συνεργασία...

τραπεζών ενδέχεται να προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η απόφαση για το private placement θα εξαρτηθεί από την αντίδραση της αγοράς στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δήλωσε ο κ. Σπύρος Παπανικολάου, κάτι που ερμηνεύεται και ως “μήνυμα” προς δανειστές και κερδοσκόπους.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο το δημόσιο είχε αντλήσει το ποσό των 2 δισ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση που έγινε με κοινοπραξία πέντε τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα. Συντονιστής της κοινοπραξίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η Sao Paolo με εκπρόσωπό της τον πρώην πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ κ. Χρ. Σαρδελη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία έδωσε άδεια για Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας στα «Εννιάμερα της Παναγίας»
Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά δεν τελέστη ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου.
Παναγιά Σουμελά 4