Site icon NewsIT

Μυρίστηκαν κρύο και αύξησαν τις τιμές στο πετρέλαιο

19.01.2010 | 08:05
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

  Πάρτι κερδοσκόπων στην αγορά των καυσίμων την ώρα που η μετεωρολόγοι λένε για πτώση της θερμοκρασίας....  

 

Τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης όσο και στη βενζίνη οι τιμές φτάνουν στα ύψη αν και η τιμή του πετρελαίου διεθνώς είναι μειωμένη κατά 13,3%
 
Η αμόλυβδη συνεχίζει να πωλείται σε υψηλά επίπεδα όπως και πριν από δύο χρόνια στα 1,10 ευρώ μέση τιμή. Ακόμη και η διαφορά τιμής μεταξύ φθηνού και ακριβού πρατηρίου στην Αθήνα φτάνει τα 28 λεπτά το λίτρο.
 
 
Την ίδια στιγμή με τον πρώτο χιονιά το πετρέλαιο θέρμανσης σκαρφάλωσε στα 60 λεπτά το λίτρο. Δηλαδή πωλείται κατά 14,5% ακριβότερα σε σχέση με την έναρξη διάθεσης τους στις 15 Οκτωβρίου του 2009.
 
Στην αγορά ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος με τους πρατηριούχους και τις εταιρείες εμπορίας να φορτώνουν ο ένας στον άλλο την υποχρέωση λήψη μέτρων. Όμως η κερδοσκοπία στην εγχώρια αγορά συνεχίζεται…
 
Δείτε την σύγκριση:
 
Η αμόλυβδη σήμερα κοστίζει 1,1 ευρώ ανά λίτρο και η τιμή του αργού πετρελαίου στην διεθνή αγορά είναι 78,3 δολάρια το βαρέλι.
Στις 18 Ιανουαρίου 2008 η αμόλυβδη κόστιζε και πάλι 1,1 ευρώ το λίτρο. Η τιμή του πετρελαίου τότε; 90,31 δολάρια το βαρέλι! Δηλαδή κάποιοι κερδοσκοπούν κατά 13,3% στις πλάτες των πολιτών.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version