Ελλάδα

Νέα Αγχίαλος: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι μετά τη φωτιά και τις εκρήξεις – «Ασφαλής η περιοχή»

Γυρίζουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου που συγκλονίστηκε το τελευταίο 24ωρο από τη φωτιά και τις εκρήξεις πυρομαχικών στην 111η Πτέρυγα Μάχης. Ασφαλής η περιοχή έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους, διαβεβαιώνει η Πολεμική Αεροπορία.

Οι χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης (27.07.2023) απομακρύνθηκαν από την πόλη τους με κατεύθυνση, κυρίως τον Βόλο, λόγω της φωτιάς, επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις εργασίες τους.

Από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, 28 Ιουλίου, δόθηκε «το πράσινο φως» για την επιστροφή στη Νέα Αγχίαλο και τις Μικροθήβες, αφού προηγουμένως ανακοινώθηκε από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 111ης Πτέρυγας Μάχης, η περιοχή της Νέας Αγχιάλου και των Μικροθηβών είναι πλέον ασφαλής.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου επιστρέφουν με δικά τους αυτοκίνητα, ωστόσο, για όσους δεν διαθέτουν, υπάρχουν λεωφορεία που ξεκινούν μπροστά από το Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κίνησης σε ακτίνα μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις της Αεροπορίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η ανακοίνωση της υγειονομικής περιφέρειας για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: «Η αστυνομία ενημερώθηκε από τον νοσηλευτή βάρδιας»
Διευκρινίσεις έδωσε η 1η Υγειονομική Περιφέρεια σχετικά με τον θάνατο της 16χρονης που πέθανε έξω από κλαμπ στο Γκάζι το βράδυ της Κυριακής...
Το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε το κορίτσι στο Γκάζι
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: Εγκληματίας ο καταστηματάρχης που πουλάει ποτά μπόμπες
«Έχουμε ένα ζήτημα ελεγκτικών αρχών, πόσα μαγαζιά να ελέγχει η αστυνομία;», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως «οι τοξικολογικές έρευνες θα δείξουν πώς χάθηκε το παιδί»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Διήμερο με βροχές και από το Σαββατοκύριακο «καλοκαίρι» - Καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας την 28η Οκτωβρίου
Σε κεντρικά, νότια, δυτικά, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες οι περισσότερες βροχές - Βαλκανικό μέτωπο θα «χτυπήσει» τη χώρα από την Τρίτη - Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών
Βροχή
Αναπάντητα ερωτήματα και παραλείψεις μετά τον θάνατο της 16χρονης από αλκοόλ στο Γκάζι - Πιθανή ΕΔΕ στον Ευαγγελισμό
Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τη χαρτογράφηση της διαδρομής που ακολούθησε η 16χρονη το μοιραίο βράδυ, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποια μαγαζιά είχε μπει και τι ακριβώς είχε καταναλώσει
Η 16χρονη που πέθανε έξω από κλάμπ στο Γκάζι 5
Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης που διασκέδαζε σε κλαμπ στο Γκάζι - Ο χαμένος χρόνος και οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν την υπόθεση
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για το συμβάν ούτε από το ΕΚΑΒ αλλά ούτε και από το νοσοκομείο, παρά μόνο όταν ο πατέρας της ανήλικης έκανε την καταγγελία
Το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε το κορίτσι στο Γκάζι