Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Νέες πληροφορίες για τα ιατροδικαστικά πορίσματα της Μαλένας και της Ίριδας

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Νέες πληροφορίες για τα ιατροδικαστικά πορίσματα της Μαλένας και της Ίριδας

Μέχρι τέλος Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής Καρακούκη – Καλόγρια αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα. Σημειώνεται πως δεν θα χρειαστεί να γίνει εκταφή των παιδιών.

Κατά πληροφορίες το πόρισμα επρόκειτο να παραδοθεί εντός της εβδομάδας, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, θα καθυστερήσει αρκετά, καθώς Καρακούκης – Καλόγριας φαίνεται πως χρειάζονται επιπλέον χρόνο. Η σύνταξη του πορίσματος για την περίπτωση της Μαλένας, σύμφωνα με ιατροδικαστικούς κύκλους, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και αυτό γιατί όπως επισημαίνεται είχε τεθεί στο «μικροσκόπιο» της άτυπης επιτροπής και βρισκόταν σε τελικό στάδιο. Μέλη της τριμελούς επιτροπής, εκτός από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή στο κοριτσάκι, ήταν οι νυν πραγματογνώμονες.

Το βέβαιο είναι, πως η καθυστέρηση που παρατηρείται θα «πάει πίσω χρονικά» τις έρευνες παρά το γεγονός πως έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα να βρίσκεται εν αναμονή. Πληροφορίες του pelop.gr, θέλουν η διενεργούσα τη νεκροψία– νεκροτομή στο βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση μετά την παράδοση του νέου ιατροδικαστικού πορίσματος.

Σημειώνεται πως κομβικής σημασίας θα είναι τα πορίσματα, καθώς θα καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις από τους εισαγγελικούς λειτουργούς που εποπτεύουν την προανακριτική εξέταση, αλλά και το αν θα κληθούν και άλλοι μάρτυρες για κατάθεση, όπως επίσης και αν θα καταστούν και άλλοι ύποπτοι αξιόποινων πράξεων.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που επικαλείται αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι έχουν βρεθεί ίχνη ύποπτης ουσίας και στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, το κοριτσάκι που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, με τους ιατροδικαστές αρχικά να αναφέρουν ως αιτία θανάτου την «ηπατική ανεπάρκεια».

Στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, βρέθηκε χημική ουσία, η οποία δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει μετά τον θάνατο του παιδιού. Οπως επισημαίνεται αυτή η ουσία δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που έπαιρνε το κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.

Σύμφωνα με τη Real News για τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται για τη Μαλένα, ακολουθείται η ίδια ακριβώς μέθοδος που αποκάλυψε και την ύπαρξη κεταμίνης στη Τζωρτζίνα κάτι το οποίο και οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η διαδικασία των τοξικολογικών εξετάσεων βρίσκεται στο στάδιο της ποσοτικοποίησης, ώστε να προκύψει με ακρίβεια η ποσότητα και το είδος της ουσίας που φαίνεται πως έχει εντοπιστεί, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις