Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέος Βουτζάς: Εγκαταλείπουν τα σπίτια που κινδυνεύουν με καθίζηση

Νέος Βουτζάς: Εγκαταλείπουν τα σπίτια που κινδυνεύουν με καθίζηση

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που κινδυνεύουν με καθίζηση στον Νέο Βουτζά. Συνολικά επτά σπίτια κινδυνεύουν να «βουλιάξουν» στο ρέμα.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που κινδυνεύουν με καθίζηση στο Νέα Βουτζά (όπου το έδαφος υποχωρεί εξαιτίας των πλημμυρών) απευθύνουν δραματική έκκληση στην πολιτεία να κάνει τα απαραίτητα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς, που ολισθαίνει προς το ρέμα Πεντέλης για να σωθούν οι περιουσίες τους. Έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ζητούν βοήθεια.

Μια από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που κινδυνεύουν είναι η Μαίρη Μπαλλή, που μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής (05.02.2022)

Σημειώνεται ότι τα σπίτια που κινδυνεύουν με καθίζηση στο Νέο Βουτζά είναι εντός σχεδίου πόλης, με νόμιμες οικοδομικές άδειες και όχι αυθαίρετα, που έχουν κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις. Το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής προέβλεπε τη θέση των σπιτιών αυτών, ενώ και τα οικόπεδα επίσης αγοράστηκαν νόμιμα.

«Με την επόμενη βροχή το σπίτι θα το πάρει και αυτό το ρέμα» η Μαίρη Μπαλλή, σημειώνοντας ότι τόσο το δικό της σπίτι, που είναι 30ετίας, όσο και τα υπόλοιπα είναι εντός σχεδίου πόλεως και έχουν κτιστεί με νόμιμες οικοδομικές άδειες.

Έως τώρα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, γιατί τα δέντρα  συγκρατούσαν το νερό της βροχής, μετά όμως από τις πυρκαγιές, οι καθίζηση του εδάφους είναι μόνιμος κίνδυνος στην περιοχή. «Στο νέο Βουτζά και τον Υμηττό τα σπίτια κτίζονται πάνω σε πρανή. Εδώ υπήρχε δάσος που κάηκε. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς μετά να κάνει κάποιες παρεμβάσεις».

Η ίδια εδώ και μία εβδομάδα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της, μένει με την οικογένειά της στο σπίτι του πατέρα της στον Πειραιά και απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, για τα απαραίτητα έργα.

«Παρακαλούμε την πολιτεία να κάνει τα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς, γιατί καταστράφηκαν δύο οικογένειες και έχουν σοβαρό πρόβλημα άλλες επτά. Τα σπίτια μας είναι με οικοδομικές άδειες, καθ΄ όλα νόμιμες» επισήμανε. 

  

«Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη οικονομική, να γίνουν τα απαραίτητα έργα γιατί “φεύγει” και ο δρόμος. Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς είναι στο πλευρό μας αλλά δεν αρκεί» υπογράμμισε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις